Particularităţi ale amplasamentului:
a) descriereaamplasamentului
Terenul pe care este amplasată clădirea Liceului Tehnologic "CSEREY -GOGA" -Corp C din comuna Crasna este situat in intravilanul comunei Crasna, județul Sălaj, nr.362.
Conform extrasului de carte funciara CF nr. 54125 Crasna, suprafata de teren este de 927,00 mp.
Pe terenul studiat există clădirea Liceului Tehnologic "CSEREY -GOGA" -Corp C (Sp...
Particularităţi ale amplasamentului:
a) descriereaamplasamentului
Terenul pe care este amplasată clădirea Liceului Tehnologic "CSEREY -GOGA" -Corp C din comuna Crasna este situat in intravilanul comunei Crasna, județul Sălaj, nr.362.
Conform extrasului de carte funciara CF nr. 54125 Crasna, suprafata de teren este de 927,00 mp.
Pe terenul studiat există clădirea Liceului Tehnologic "CSEREY -GOGA" -Corp C (Sp+P) cu suprafata de 302,00 mp și o anexă cu suprafata 59,00 mp. Anexa (P) nu face obiectul prezentei documentații.
Configurația construcției în plan este de formă cvasidreptunghiulară, având dimensiunile maxime generale de 16.90 x 22.60 m. Înălțimea maximă la coamă este de +8.05m, iar înălțimea la streașină este de 4.50m, măsurată de la cota ±0.00 m a construcției.
b) topografia
Terenul are ca vecinătăți următoarele:
Nord- Est – Proprietate Comuna Crasna Nord- Vest – drum 191 C - Nr. Cad. 52781 Sud -Vest – proprietate Nr. Cad. 54892 Sud- Est – Proprietate privata
c) clima și fenomenele naturale specifice zonei
Clima este temperat continental moderată şi se caracterizează prin următoarele elemente:
temperatura medie multianuală 9,5oC; precipitaţii medii anuale de peste 630 l/m2; vânturile au direcţie schimbătoare, frecvenţa anuală cea mai mare având din direcţia sud-est, urmate
de vânturi din direcţia sud-vest, schimbările de direcţie fiind influenţate de configuraţia terenului.
Relief
Din punct de vedere geografic, județul Sălaj este o zonă de dealuri și depresiuni situate pe cursul văilor Almașului, Agrijului, Someșului, Crasnei si Barcăului. Zona montană este reprezentată în partea de sud-vest prin două ramificații nordice ale Munților Apuseni: culmile Meseșului cu Vârful Măgura Priei (996 m) și Plopișului cu Vârful Măgura Mare (918 m). Depresiunile au o largă răspândire pe teritoriul județului și reprezintă importante zone agricole de concentrare a așezărilor.
Bazinul hidrografic al Crasnei, până la confluenţa cu Zalăul include următoarele unităţi de relief: unitatea montana a Munţilor Meseş (flacul vestic), Depresiunea Şimleului, Depresiunea Zalăului și unitatea deluroasă a Dealurilor Silvaniei (Crasnei) cu următoarele subdiviziuni: Piemontul Şimleului (Bănişorului sau Dealurile Bănişorului), Colinele Meseşului (Dealurile Meseşeni – Panic), măgurile cristaline ale Şimleului şi Coşeiului, Dealurile Vulturului (Colinele Toglaciului sau Dealurile Săcăşeni-Camăr), Culmea Şimleului (Dealurile Sărmăşagului), la care se poate adauga ca şi o subunitate distinctă, cu caractere aparte culoarul propriu-zis al Crasnei.
Bazinul Superior al Crasnei se desfăşoară în totalitate pe suprafața judeţului Sălaj, pe teritoriul a paisprezece comune (Sȃg, Cizer, Bănişor, Horoatu Crasnei, Crasna, Meseşeni de Jos, Vȃrşolț, Pericei,
Crişeni, Hereclean, Bocşa, Sărmăşag, Măerişte, Carastelec), un oraş (Şimleu-Silvaniei) şi un municipiu (Zalău).
Regiunea studiată este rezultatul proceselor de la contactul a două unităti majore,Carpaţii Occidentali la sud şi Blocul Pannonic la Nord, care au cunoscut începând cu Badenianul, continuând cu Sarmaţianul şi Pannonianul puternice fragmentări şi lăsări pe verticală. Aşadar evoluţia acestui spaţiu este legată de un fundament format din şisturi cristaline ale blocului Pannonic şi cristalino mezozoice de tip carpatic, sau chiar paleogene peste care s-au depus succesiv formaţiuni sedimentare.
Munţii Meseş, sunt alcătuiţi din punct de vedere geologic din şisturi cristaline din grupa mezometamorfică
Depresiunea Simleul Silvaniei este o depresiune tectonică formată în urma scufundării unor sectoare din vechiul masiv cristalin. Rocile ce apar la zi sunt de vârstă pliocenă
d) geologia,seismicitatea–extrasdinstudiulgeotehnicelaboratconformnormativelorîn vigoare: