Contractul de achiziţie se va derula până la sfarsitul anului scolar 2022-2023, în perioada desfăşurării activităţii didactice (estimativ 99 de zile), operatorul economic având obligaţia de a asigura zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile (fizic sau online) Scolii Gimnaziale Ostrov, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin Normele met...
Contractul de achiziţie se va derula până la sfarsitul anului scolar 2022-2023, în perioada desfăşurării activităţii didactice (estimativ 99 de zile), operatorul economic având obligaţia de a asigura zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile (fizic sau online) Scolii Gimnaziale Ostrov, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin Normele metodologice din 16 septembrie 2022 de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 105/2022, privind aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.
Se va livra
pachet alimentar:
• produse de panificaţie din faina integrala – paine feliata sau batoane/chifle - 80 g: maximum 50% din greutatea totală a pachetului;
• produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g: minimum 25% din greutatea totală a pachetului;
• legume – rosii, castraveti, salata sau alte produse similare 40 g: maximum 25% din greutatea totală a pachetului.
La acestea se va adăuga un fruct la alegere: portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent.
Produsele alimentare vor fi livrate către Scoala Gimnaziala Ostrov, judetul Tulcea, zilnic din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi vor fi păstrate până la servire în unitatea de învăţământ, în condiţii igienico-sanitare şi de siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
Pachetul alimentar propus de autoritatea contractantă are la baza variantele orientative de meniu care includ sugestiile Institului Naţional de Sănătate Publică exemplificate în anexa 3 din Normele metodologie de aplicare a OUG 91/2021, redate mai jos:
- Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată, etc.)
- Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoşar, varză, morcov)
- Un fruct intreg.
Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de atacuri provocate de boli şi/sau dăunători.
Dacă, la nivelul unităţii de învăţământ, vor fi înregistrate cereri formulate în baza prevederilor art. 1 alin. (3) din O.U.G. nr. 91/2021 şi în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 91/2021, preşcolarii/elevii respectivi vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei lor, în limita valorii zilnice stabilită pentru un pachet alimentar/elev.