Prin proiectul "Modernizare reţea rutieră în zona de nord a Judeţului Arad" se urmăreşte dezvoltarea economică a zonei de nord-est a judeţului Arad, ţinând cont de faptul că existenţa unei infrastructuri rutiere adecvate reprezintă premisa dezvoltării economico-sociale, atrăgând populaţia activă, creând un mediu de afaceri prietenos pentru investitori, fiind condiţia necesară pentru creşterea gradului de dezvoltare a judeţu...
Prin proiectul "Modernizare reţea rutieră în zona de nord a Judeţului Arad" se urmăreşte dezvoltarea economică a zonei de nord-est a judeţului Arad, ţinând cont de faptul că existenţa unei infrastructuri rutiere adecvate reprezintă premisa dezvoltării economico-sociale, atrăgând populaţia activă, creând un mediu de afaceri prietenos pentru investitori, fiind condiţia necesară pentru creşterea gradului de dezvoltare a judeţului şi de bunăstare a populaţiei.
Tronsoanele de drum judeţean vizate de proiect vor asigura şi accesul mai facil către serviciile de sănătate, activităţi culturale şi educaţie aflate atât în oraşele din apropiere cât şi în Municipiul Arad. De asemenea, se intenţionează facilitarea accesului şi spre partea turistică din estul judeţului (Staţiunea Moneasa, Cetatea Dezna) şi nord-estul judeţului (zona turistică Hăşmaş – unde sunt înfiinţate trasee turistice, satul Comăneşti cu moara de apă şi balta de pescuit, satul Agrişu Mic unde se poate vedea o plantă ocrotită, de origine mediteraneeană, numită "Chimpe").
În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sectoarele de drum judeţean supuse modernizării sunt în proprietatea publică a Judeţului Arad prin Consiliul Judeţean Arad, calitate în care acestuia îi revine obligaţia de a menţine aceste sectoare de drum în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă. În ansamblu, sectoarele de drum judeţean analizate nu corespund prevederilor "Normativului privind stabilirea cerinţelor tehnice de calitate a drumurilor legate de cerinţele utilizatorilor", indicativ NE021-2003 şi a "Instrucţiunilor tehnice privind determinarea stării tehnice a drumurilor publice", indicativ CD 155-2001, motiv pentru care se impun lucrări urgente de modernizare a acestora.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016,cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, iar termenul limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor conf. Art. 161 din Lg 98/2016.
•Autoritatea Contractantă îsi rezervă dreptul de a efectua modificări ale contractului conf. prevederilor art. 221 din Lg.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.