Obiectivul general îl constituie reducerea riscului seismic cu prioritate la imobile cu destinaţia de locuinţe multietajate şi la spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, prin execuţia de lucrări de intervenţie în vederea protejării vieţii oamenilor, a bunurilor acestora, a societăţii şi a mediului înconjurător.
Obiectivul specific, în urma c...
Obiectivul general îl constituie reducerea riscului seismic cu prioritate la imobile cu destinaţia de locuinţe multietajate şi la spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, prin execuţia de lucrări de intervenţie în vederea protejării vieţii oamenilor, a bunurilor acestora, a societăţii şi a mediului înconjurător.
Obiectivul specific, în urma consolidării construcţiei, îl reprezintă sporirea rigidităţii locale şi generale a structurii, ceea ce va conduce la îmbunătăţirea comportării acesteia atât în cazul acţiunilor seismice, cât şi al celor gravitaţionale. Scopul acestor lucrări este cel de consolidare şi aducerea la parametrii de funcţionare a unui imobil de locuinţe colective.
În contextul atenuării efectelor unui potenţial dezastru provocat de cutremure, se impun măsuri de intervenţie la construcţiile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acţiuni seismice, respectiv, la construcţiile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, clasă din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbuşire, totală sau parţială la acţiunea cutremurului de proiectare, corespunzător stării limită ultime.
Imobilul situat în str. Baratiei nr. 50, sector 3 nu figurează pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului Bucureşti din 2015 actualizată, însă face parte din situl istoric al capitalei de valoare naţională.
Strada Bărăţiei este cuprinsă sub protecţia Zonei protejate nr.04b, Bulevardul "modernist", Brătianu, subzona Cp1b, subzona centrală suprapusă peste nucleul istoric, în care se mentine configuraţia ţesutului urban tradiţional suprapusă peste nucleul istoric -, unde orice interventie pentru restaurarea cladirilor existente se va păstra sau se va reveni la arhitectura iniţială a faţadelor. Imobilul este parte din Situl monument istoric (grupă valorică A) - Centru Istoric, cod B-II-s-A-17909, imobilul având, de fapt, statutul de prezumtiv de monument istoric.
Construcţia se află şi în zona de protecţie a imobilului monument istoric vecin, din str. Bărăţiei nr.46-48, cod LMI B-II-m-B-18120. Astfel, orice intervenţie asupra clădirii necesită avizul Ministerului Culturii, iar documentaţia a fost verificată de specialist atestat al Ministerului Culturii, arh. Cătălina Preda.
Imobilul este devenit în timp un singur corp de clădire in regim de înălţime Sp+P+1E, cu acoperire în şarpanta. Acesta se afla într-o stare avansată de degradare şi reprezintă un real pericol, zona fiind intens circulată. Imobilul se bucură de o bună accesibilitate, fiind bine conectat la reţeaua de transport public dinspre cartiere (Piaţa Unirii-Piaţa Coposu).
Număr zile până la care se pot solicita clarificări (Formular 14) înainte de data limită de depunere a ofertelor: 9.Termenul limită la care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este a 6-a zi anterior datei limită de depunere a ofertelor.
Valoare estimată, fără TVA: 3.259.481,59 lei, fiind stabilită prin devizul general elaborat de către proiectantul de specialitate care a elaborat proiectul şi aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 672/25.11.2022, defalcată după cum urmează:
Constructii si instalatii: 3.064.601,05 lei fărăTVA;
Montaj utilaje si echipamente tehnologice: 13.386,00 lei fara TVA;
Procurare utilaje, echipamente tehnologice cu montaj si dotari: 146.108,97 lei fara TVA;
Organizare Santier: 35.385,57 lei fara TVA.
Valoarea estimată nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în bugetul proiectului în valoare de 702.064,01 lei fără TVA.
Modificarea contractului de achizitie publica, in cursul perioadei sale de valabilitate, se face in conditiile prevazute la art. 221 din Legea nr. 98/2016. Modificarea contractului in cursul perioadei sale de valabilitate, altfel decat in cazurile si conditiile prevazute la art. 221 din Legea nr.98/2016, se realizeaza prin organizarea unei noi proceduri de atribuire, in conformitate cu dispozitiile legii.
Durata de execuţie a lucrărilor în cadrul contractului: 11luni;
Revizuirea şi modificarea contractului se realizează în temeiul art. 221 alin.(1) litera a) -f) din Legea nr. 98/2016 în condiţiile prevăzute în ANEXA CAIETULUI DE SARCINI NR. 3791/20.04.2023 parte intregrantă a documentaţiei de atribuire şi în conformitate cu prevederile clauzei 22 din propunere clauze contractuale.