Obiectivul general al strategiei pentru dezvoltarea comunei Holod si a localitatilor apartinatoare il reprezinta imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor.
Obiectivul lucrarii il constituie extinderea retelei de apa in localitatile Dumbrava şi Valea Mare de Codru, din comuna Holod, judet Bihor utilizandu-se un rezervor de inmagazinare de 300 mc.
Din determinarea cantitatilor de apa potabila a retelei de alimentare cu apa...
Obiectivul general al strategiei pentru dezvoltarea comunei Holod si a localitatilor apartinatoare il reprezinta imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor.
Obiectivul lucrarii il constituie extinderea retelei de apa in localitatile Dumbrava şi Valea Mare de Codru, din comuna Holod, judet Bihor utilizandu-se un rezervor de inmagazinare de 300 mc.
Din determinarea cantitatilor de apa potabila a retelei de alimentare cu apa a rezultat un rezervor de 230 mc care asigura volumul rezervei intangibile, volumul de compensare orara si volumul de avarii pentru situatiile de intrerupere a alimentarii rezervorului. Pentru asigurarea tuturor volumelor rezultate (a se vedea breviar de calcul) vom avea nevoie de un debit de 3,10l/s la sursa. Conform Avizului de Coexistenta transmis de Compania de Apa Oradea SA, prin adresa nr. 29731 din 13.09.2022, ni se comunica ca debitul de apa disponibil pentru alimentarea cu apa a localitatilor din comuna Holod - Dumbrava si Valea Mare de Codru, este de 5,76 mc/h (1,6l/s),conform procesului verbal al comisiei tehnice CAO nr. 33498 din 08.09.2022.
Avand in vedere debitul necesar la sursa - (3,10l/s) fata de debitul disponibil (1,6l/s), s-a stabilit o marire a rezervorului de inmagazinare de la 230 mc (conform Breviarului de calcul) la 300 mc. Astfel, se va face o compensare a diferentei de volum dintre necesar si disponibil.
Refacerea rezervei intangibile se va realiza in 24h cu un debit necesar de 0,96 l/s care se va putea asigura fara probleme din sursa existenta.
Astefl se va monta un rezervor cu volumul V=300 mc care asigura voluul rezervei intagibile, volumul de compensare orara si volumul de avarii pentru situatiile de intrerupere a alimentarii rezervorului. Se va monta un rezervor din otel galvanizat modular, cilindric, montatsuprateran pe fundatie din beton armat.
In anul 2018, UAT Holod a incheiat un contract de finantare avand nr. 2857 din 04.04.2018 (nr. din partea autoritatii contractante: 1438 din 17.04.2018) cu Ministerul Dezvoltirii Regionale si Administratiei Publice primind suma de 2.324.752,00 lei in vederea realizarii obiectivului de investitii ,,Extindere relele de apa in comuna Holod, localitalile Dumbrava şi Valea Mare de Codru".
Ulterior, s-au incheiat acte aditionale prin care s-a suplimentat valoarea finantarii acordate din bugetul Ministerului Dezvoltirii, Lucrarilor Publice si Administratiei (denumire modificata in baza actului aditional nr. 1), valoarea totala a investitiei conform contractului de finantare si a actelor aditionale ajungand la 4.100.141,37 lei inclusiv TVA.
In data de 08.07.2019 s-a incheiat contractul de lucrari cu S.C. DUMEXIM S.R.L. pentru realizarea obiectivului de investitii “Extindere relele de apa in comuna Holod, localitalile Dumbrava şi Valea Mare de Codru".
Valoarea contractului de executie a fost de 1.799.065,79 lei fara TVA.
Valoarea estimata aferenta prezentei achizitii este de 780.537,48 lei fara TVA, conform devizului general al investitiei si a bugetului proiectului, prin cumularea urmatoarelor subcapitole:
Subcapitolul 4.1: Constructii si instalatii: 547.237,48 lei fara TVA
Subcapitolul 4.3: Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj: 233.300,00 lei fara TVA
Valoarea totala estimata a obiectivului de investitii este de 3.445.496,95 lei fara TVA.
Amplasament
Comuna Holod este situata in partea central-sudica a judetului Bihor, avand in componenta urmatoarele sate: Holod, Dumbrava, Dumbravita, Forosig, Hodis, Lupoaia, Valea Mare de Codru, Vintere.
Cel mai apropiat oras fata de Holod este orasul Beius, aflat la o distanta de 26 km, urmat de Oradea, la o distanta de 37 de km. Principalul drum de acces este DN 76 care face legatura intre Oradea, Beius si Deva.
Zona studiata prin prezentul proiect se afla la intrarea in localitatea Dumbrava.