Investiţia planificată se va realiza în oraşul Băile Tuşnad, judeţul Harghita, în cheile Oltului, la o latitudine de 650 m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi. Localitatea este situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară.
Prin proiect se doreşte creşterea eficienţei energetice al complexului balnear (cu NR. C.F. 51171-C1) lângă Lacul Ciuc...
Investiţia planificată se va realiza în oraşul Băile Tuşnad, judeţul Harghita, în cheile Oltului, la o latitudine de 650 m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi. Localitatea este situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară.
Prin proiect se doreşte creşterea eficienţei energetice al complexului balnear (cu NR. C.F. 51171-C1) lângă Lacul Ciucaş, aflată pe terenul cu contur poligonal, pe strada Ciucaş, nr. 9, Baraolt, jud. Harghita, cu nr. C.F. 51171 şi suprafaţa de 22613 mp, care va avea un impact social major, prin îmbunătăţirea calităţii turismului din oraşul Băile Tuşnad. Eficientizarea încălzirii clădirii va diminua costurile pentru oraşul Băile Tuşnad şi va fi benefic şi din punct de vedere al dezvoltării durabile.
Clădirea are regim de înălţime Sp+P+Ep+Mp (subsol parţial tehnic, etaj şi mansardă parţială). Forma în plan a clădirii este relativ compactă cu dimensiunile maxime de 38,25 x 45,90 m.
Se doreşte de asemenea realizarea unui sistem de monitorizare în interiorul complexului balnear care vor fi alcătuite dintr-o sumă de dispozitive programabile legate într-o reţea de comunicaţie, utilizate în monitorizarea şi gestionarea situaţiilor din teren, atfel încât informaţiile furnizate de acestea să fie analizate în timp real de către un dispecer unic. Utilizarea sistemelor de monitorizare conduce inevitabil la îmbunătăţirea substanţială a gestionării tuturor resurselor (materiale şi umane), la creşterea eficienţei energetice precum şi la creşterea gradului de disponibilitate.
Scopul lucrărilor de monitorizare este achiziţia de date, controlul şi supervizarea proceselor ce se vor desfăşura în instalaţiile propuse. Obiectele care se supun achiziţiei de date, control şi supervizare sunt sistemele tehnologice din clădire (sistem de climatizare interioară, sistemul de apă termală, sistemul de tratare apă bazine) şi centrul de comandă şi control (CCC).
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor în zile: 9.
Răspunsurile la solicitarile de clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la sectiunea "Listă, clarificări, notificări şi decizii" din cadrul anunţului de participare. Autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit conform art. 27 alin. (3) din HG 395/2016. Autoritatea contractantă va răspunde NUMAI la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/ informaţiilor suplimentare, după cum urmează: În a 6-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, pentru solicitările de clarificări transmise de operatorii economici cu 9 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.