Obiectul contractului este determinat de necesitatea atribuirii contractului având ca obiect serviciile de elaborare "D.A.L.I. – Modernizare şi reabilitare energetică pentru obiectivul de investiţii Circul Metropolitan Bucureşti (arhitectură, rezistenţă, instalaţii, scenariu de securitate la incendiu)".
Necesitatea contractării serviciilor este determinată de obiectivul general stabilit de către Autoritatea Contractantă de ...
Obiectul contractului este determinat de necesitatea atribuirii contractului având ca obiect serviciile de elaborare "D.A.L.I. – Modernizare şi reabilitare energetică pentru obiectivul de investiţii Circul Metropolitan Bucureşti (arhitectură, rezistenţă, instalaţii, scenariu de securitate la incendiu)".
Necesitatea contractării serviciilor este determinată de obiectivul general stabilit de către Autoritatea Contractantă de a creşte creşterea eficienţei energetice a clădirilor aparţinând Circului Metropolitan Bucureşti, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi a scăderii consumului anual de energie primară.
Obiectivele specifice asumate de către Autoritatea Contractantă constau în principal în următoarele:
i. Înlocuirea instalaţiilor vechi, improprii care au ieşit din uz sau pentru care perioada de garanţie a ajuns la final;
ii. Înlocuirea, refacerea ferestrelor/vitrinelor faţadei;
iii. Montarea de echipamente şi sisteme noi cu capacităţi şi performanţă ridicate pentru încălzire, preparare apă caldă de consum, climatizare, ventilaţie şi iluminat (pompe de căldură, panouri fotovoltaice, panouri solare etc.);
iv. Automatizarea sistemelor tehnice;
v. Modernizarea şi reabilitarea energetică a corpurilor de clădire aparţinând Autorităţii Contractante prin implementarea de soluţii de eficientizare energetică;
vi. Asigurarea unui climat optim desfăşurării activităţii prin realizarea de lucrări de remediere a deficienţelor şi degradărilor existente ale clădirilor Autorităţii Contractante.
Prin aceste obiective se doreşte obţinerea unei clădiri moderne, care va putea asigura o funcţionare ideală a clădirii, cu consumuri energetice mici, care va putea asigura buna funcţionare a spectacolelor şi redirecţionarea resurselor către activitatea principală a clădirii. Clădirea va putea fi folosită ca un model de bune practici în ce priveşte performanţa energetică pe plan local.
Obiectul investiţiei este reprezentat de imobilele în care Autoritatea Contractantă îşi desfăşoară activitatea, respectiv Corpurile de clădiri "Sala de spectacole", "Corpul Administrativ", "Sala de repetiţii + Corpul de legatura" si "Menajerie". Ansamblul urbanistic al complexului de clădiri ale circului este conceput pe doua axe compoziţionale care formează în plan două esplanade de acces către circul propriu-zis, una pornind din şoseaua Ştefan cel Mare, iar cea de a doua din intersecţia bulevardului Lacul Tei cu strada Barbu Văcărescu.
Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/informaţiilor suplimentare cu 3 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, la toate solicitările de clarificări primite cu 9 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.