Realizarea Serviciilor elaborare Strategie de dezvoltare judeţeană 2021-2027 si Plan Strategic Instituţional, vor contribui la realizarea Obiectivului general al proiectului “i.R.E.M - Instituţii Responsabile, Eficienţă Managerială" ) - introducerea la nivelul U.A.T. Judetul Giurgiu a unui sistem integrat de management in vederea optimizarii proceselor orientate catre beneficiari in concordanta cu SCAP, fiind complementar...
Realizarea Serviciilor elaborare Strategie de dezvoltare judeţeană 2021-2027 si Plan Strategic Instituţional, vor contribui la realizarea Obiectivului general al proiectului “i.R.E.M - Instituţii Responsabile, Eficienţă Managerială" ) - introducerea la nivelul U.A.T. Judetul Giurgiu a unui sistem integrat de management in vederea optimizarii proceselor orientate catre beneficiari in concordanta cu SCAP, fiind complementare si in concordanta cu Strategia pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020 conducand la atingerea urmatoarelor obiective: Obiectiv general II - Implementarea unui management performant in administratia publica; Obiectiv specific III: Cresterea coerenţei, eficientei, predictibilitatii si transparentei procesului decizional in administratia publica; Pct. II. 1.2: Consolidarea planificării strategice şi introducerea bugetării pe programe.
Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor
Realizarea serviciilor de consultanţă pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Giurgiu pentru perioada 2021 - 2027 şi a Planului Strategic Instituţional 2021 – 2027 vor conduce la realizarea Obiectivului specific OS1: Implementarea de mecanisme si proceduri standard (Strategie de dezvoltare a judeţului, Plan strategic instituţional 2021 –2027) pentru a creşte eficienţa acţiunilor administrative la nivelul judeţului, având:
- Rezultat program 1 (R1) Mecanisme si proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor si planificarea strategica pe termen lung; - atins prin Rezultat de proiect 2 (RP2) - 1 Strategie de dezvoltare a judeţului Giurgiu aferenta anilor 2021 - 2027 elaborata.
- Rezultat program 1 (R1) - Mecanisme si proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor si planificarea strategica pe termen lung; - atins prin Rezultat de proiect 1 (RP1) – 1 Plan Strategic instituţional aferent anilor 2021 - 2027 elaborat
Serviciile solicitate: activitatile ce vor fi realizate:
In cadrul achizitiei publice se vor realiza servicii de elaborare Strategie de Dezvoltare a Judeţului Giurgiu 2021-2027 şi Plan Strategic Institutional.
Planul Strategic Instituţional la nivelul U.A.T. Judeţul Giurgiu vizează utilizarea eficientă a resurselor financiare, avand la baza obiective, rezultate, indicatori. Acesta va oferi o imagine clară a politicilor, angajamentelor şi masurilor care urmează a fl promovate la nivelul instituţiei.
Pentru întocmirea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Giurgiu 2021-2027 şi Planului Strategic Institutional vor fi respectate instructiunile din Ghidul pentru planificarea şi fundamentarea procesului decizional din administraţia publică locală.
Specificatiile tehnice care indica o anumita origine, sursa, productie, o marca de fabrica sau de comert, un brevet de inventie, o licenta de fabricatie sunt mentionate doar pentru identificarea cu usurinta a tipului de servicii si nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor servicoo, aceste specificatii vor fi considerate ca avand mentiunea de SAU ECHIVALENT. Avand in vedere prevederile Directivei 18/2004 si Directivelor 2014/24/UE, respectiv 2014/25/UE, specificaţiile tehnice care fac trimitere la standarde naţionale sau la transpunerile unor standarde europene se vor citi "sau echivalent".
Valoarea estimată fără TVA a achiziţiei: 470.000 lei din care:
- 280.000 lei –" Servicii de consultanţă pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Giurgiu pentru perioada 2021 - 2027 ;
- 190.000 lei - " Servicii de consultanţă pentru elaborarea Planului Strategic Instituţional 2021 – 2027"
Ca urmare a faptului ca finantarea contractului ce urmeaza a fi atribuit este asigurata printr-un proiect din fonduri europene, pentru a nu creste aportul financiar al autoritatii contractante, respectiv partea de cofinantare, fiecare operator economic, posibil ofertant are obligatia a respecta valorile unitare pe fiecare categorie de servicii, strategie, respectiv plan.
Trebuie precizat faptul ca fiecare operator economic, posibil ofertant are obligatia de a face distinctia intre durata de prestare/realizare si durata de valabilitate a contractului, in sensul in care perioada de 5 luni este perioada maxima acceptata pentru prestarea serviciilor solicitate in timp ce durata de valabilitate a contractului se va corela cu clauzele din proiectul de contract.