Conductele de transport gaze naturale DN400 Stâlp 89 - Posada - Câmpina - Nedelea şi DN500 Colibi - Punct B - Stâlp 89 – Bucureşti sunt amplasate între DJ101P Poiana Câmpina-Bobolia şi albia râului Prahova (zona luată în studiu fiind la cca. 1 km amonte de confluenţa cu râul Doftana).
Apărarea de mal drept de pe râul Prahova, executată în zona a două canale care debuşează ape pluviale, a fost distrusă pe o lungime de 264m....
Conductele de transport gaze naturale DN400 Stâlp 89 - Posada - Câmpina - Nedelea şi DN500 Colibi - Punct B - Stâlp 89 – Bucureşti sunt amplasate între DJ101P Poiana Câmpina-Bobolia şi albia râului Prahova (zona luată în studiu fiind la cca. 1 km amonte de confluenţa cu râul Doftana).
Apărarea de mal drept de pe râul Prahova, executată în zona a două canale care debuşează ape pluviale, a fost distrusă pe o lungime de 264m. Distrugerea apărării a fost provocată de factorii naturali, coborârea talvegului cauzată de eroziunea în plan vertical coroborată cu deteriorarea plasei de sârmă şi pierderea bolovanilor din gabioane, cât şi de factorii antropici.
Pentru evitarea unor pericole care pot apărea în cazul avansării eroziunii şi acţiunii apei asupra conductei, în caz de producere a unor viituri majore pe cursul râului (avarierea conductei), cât şi pentru asigurarea transportului de gaze naturale în condiţii de siguranţă, se impune realizarea de lucrări de protecţie a conductelor de transport gaze naturale DN400 Câmpina - Nedelea şi DN500 Posada - Bobolia, în zona Vrăjitoarea, judeţul Prahova, pe malul drept al râului Prahova.
Pentru punerea în siguranţă a celor două conducte de transport gaze naturale se realizează consolidarea malului drept a râului Prahova, din anrocamente în lungime de 264m, din care 232,42m este consolidare până la cota superioară a malului, iar 31,58m prelungire consolidare în dreptul apărării de mal existente, din gabioane (5m în zona amonte şi 26,58m în zona aval).
Consolidarea de mal în secţiunea transversală are la baza malului un prism de secţiune trapezoidală cu înălţimea de 1,5m pe o lungime de 223,3m, din care 212,63m în zona amonte şi 10,67m în zona aval. De la partea superioară a prismului până la cota superioară a malului se execută un pereu din anrocamente în grosime de 1,0m, având panta taluzului m=1. La partea superioară pereul se continuă pe orizontală 1,5m.
Pentru execuţia lucrărilor, culoarul de lucru va avea o lăţime astfel încât să permită accesul utilajelor pe traseul lucrărilor, manevrarea utilajelor pentru execuţie, şi va fi ocupat temporar pe durata de execuţie. După terminarea lucrărilor terenul va fi refăcut la categoria folosinţa iniţială, nivelat, arat, grăpat şi fertilizat cu îngrăşăminte chimice pentru a-şi păstra proprietăţile fizice, biochimice şi biologice.
Materialele folosite trebuie să fie însoţite obligatoriu de certificatele de conformitate a calităţii produselor, certificatele de calitate fiind prezentate beneficiarului şi anexate la cartea tehnică a construcţiei.