Entitatea contractantă intenţionează să încheie un contract sectorial având ca obiect PUNERE ÎN SIGURANŢĂ SUBTRAVERSARE RÂU PROVITA CU CONDUCTA DN 700 PLATOU SINAIA – FILIPESTI, IN ZONA LOCALITATII PROVITA DE SUS, JUDETUL PRAHOVA
Tronsonul de conductă DN700 Platou Izvor Sinaia – Filipeşti a fost pus în funcţiune în anul 1970 şi face parte din conducta magistrală Corunca – Coroi – Şinca – Bucureşti. În zona localităţii Provi...
Entitatea contractantă intenţionează să încheie un contract sectorial având ca obiect PUNERE ÎN SIGURANŢĂ SUBTRAVERSARE RÂU PROVITA CU CONDUCTA DN 700 PLATOU SINAIA – FILIPESTI, IN ZONA LOCALITATII PROVITA DE SUS, JUDETUL PRAHOVA
Tronsonul de conductă DN700 Platou Izvor Sinaia – Filipeşti a fost pus în funcţiune în anul 1970 şi face parte din conducta magistrală Corunca – Coroi – Şinca – Bucureşti. În zona localităţii Proviţa de Sus, punct Mandău, conducta subtraversează râul Proviţa în soluţie de montaj subteran prin lestare cu beton continuu. În anul 2012 s-a executat o lucrare de apărare de mal şi prag de fund din gabioane, dar datorită fluctuaţiilor majore a debitului şi albiei râului, s-a produs o destabilizare a lucrărilor de apărare de mal (deplasări ale gabioanelor înspre cursul de apă şi prăbuşirea pragului de fund) conducta fiind decopertată. Datorită modificărilor constante ale albiei râului în funcţie de anotimpuri şi fenomene meteo extreme, există riscul prăbuşirii totale a gabioanelor în albia minoră a râului Proviţa, punând în pericol integritatea conductei.Ca urmare, pentru asigurarea transportului de gaze naturale în condiţii de maximă siguranţă şi pentru evitarea unor pericole care pot apărea ulterior, se impune realizarea unor lucrări de punere în siguranţă a subtraversării râului Proviţa cu conducta de transport gaze naturale DN700 Platou Izvor Sinaia – Filipeşti, în zona localităţii Proviţa de Sus, punct Mandău.
Soluţiile tehnice propuse pentru rezolvarea necesităţii sunt în conformitate cu Tema de proiectare nr. 6/19.02.2020, emisă de către Departamentul Exploatare-Mentenanţă din cadrul SNTGN TRANSGAZ SA Mediaş completată ulterior cu Nota de colaborare încheiată la data de 24.08.2020 şi constau în execuţia următoarelor lucrări :
Prag de fund din anrocamente
Pragul de fund se va realiza în totalitate din anrocamente şi constă în execuţia unui deversor care va avea cota superioară diferenţiată pentru conturarea unui deversor de ape mici cu lăţimea de 10 m. Lungimea lucrării din amonte spre aval va fi de 22,92 m. Pentru împănarea (umplerea golurilor dintre anrocamente) se va proceda la aşternerea unui strat de refuz de ciur şi împrăştierea acestora, astfel încât golurile dintre anrocamente să fie umplute.
Apărare de mal drept, amonte de prag, din anrocamente
Lungimea apărării de mal drept, amonte de prag, va fi de 74,0 m şi va porni din corpul aripii laterale a pragului. Apărarea de mal se va încastra în zona amonte pe o lungime de 6,0 m. La baza malului se va executa un prism din anrocamente cu înălţimea de 1,0 m iar la partea superioară a prismului se va executa un pereu din anrocamente. În spatele apărării de mal se va monta covor geotextil pentru stoparea deplasării de material din corpul malului spre albie. Din zona pragului (deversorului) spre amonte se va proceda la realizarea aterisamentului pe toată lungimea conductei dezvelite.
Apărare de mal drept, aval de prag, din anrocamente
Lungimea apărării de mal drept, aval de prag, va fi de 35 m şi va porni din aripa laterală a malului. Pe lungimea pragului de fund cu o pantă de m=1,5 se va executa un pereu din anrocamente, în grosime de 0,60 m. La baza malului se va executa un prism cu înălţimea de 1,0 m şi un pereu din anrocamente ce sprijină la partea inferioară pe corpul prismului iar la partea superioară se continuă pe orizontală, pe o lungime de 2,0 m. Anrocamentele pentru formarea pereului, pe toată lungimea acestuia, se vor monta pe un covor geotextil cu rol de a stopa deplasarea materialului din corpul malului spre albie.
Supraînalţare aripă mal drept - necesară pentru încastrarea în mal a pragului
Din corpul traversei de pe malul drept rămase nedeteriorate, se va monta spre albie, la nivelul rândului superior, un gabion tip 3,0x1,0x0,50 m iar la partea superioară a traversei iniţiale nedeteriorate şi a gabionului montat la nivelul rândului superior iniţial al traversei, se vor monta 4 gabioane tip 3,0x1,0x0,80 m. Suprafeţele verticale amonte şi aval ale supraînălţării aripii de pe malul drept cât şi cele orizontale şi verticale dinspre albie, se vor acoperi cu un strat de beton C25/30 în grosime de 10 cm.
Data limită până la care operatorii economici au dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, este a 8-a zi dinaintea datei limita de depunere a ofertelor, conform prevederilor art. 173 Legea nr. 99/2016, modificată şi completată de OUG 107/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice. Termenul-limită în care entitatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare conform prevederilor art. 172 alin. 2, coroborat cu art. 173 din Legea nr. 99/2016, modificată şi completată de OUG 107/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice, este: a 6-a zi dinaintea datei limita de depunere a ofertelor