Pulpa de porc cuprinde musculatura şi suportul osos din regiunea bazinului (ilium, ischium şi pubis), oasele sacrum, două vertebre codale, femurul şi rotula. Este delimitată anterior de ultima vertebră lombară (exclusiv) la linia de separare de fleică iar posterior de articulaţia femurotibiorotuliană (ce separă pulpa de rasolul din spate). Se prezintă fără slănină şi fără suportul osos din regiunea sacrală ; pulpa, fără s...
Pulpa de porc cuprinde musculatura şi suportul osos din regiunea bazinului (ilium, ischium şi pubis), oasele sacrum, două vertebre codale, femurul şi rotula. Este delimitată anterior de ultima vertebră lombară (exclusiv) la linia de separare de fleică iar posterior de articulaţia femurotibiorotuliană (ce separă pulpa de rasolul din spate). Se prezintă fără slănină şi fără suportul osos din regiunea sacrală ; pulpa, fără slănină, se prezintă fără oasele codale şi se admite la suprafaţă un strat discontinuu de 0,5 cm de slănină.
Proprietăţi organoleptice
Aspect: La suprafaţă, peliculă uscată; în secţiune uşor umedă; tendoane lucioase, elastice şi tari, suprafeţe articulare lucioase; ţesutul conjuctiv alb-sidefiu şi elastic; la atingerea cu degetul senzaţie de rece, fără a se lipi. Culoarea: La suprafaţă, peliculă de culoare roz până la roşu; în secţiune culoare caracteristică. Consistenţă: Fermă şi elastică, atât la suprafaţă cât şi în secţiune; urmele ce se formează la apăsare cu degetul revin repede;
sucul din carne se obţine greu şi este limpede.
Miros:Plăcut, caracteristic.
Se aprovizioneaz