PT, DE, CS şi a documentaţiilor necesare obţinerii avizului de construire, inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului, precum şi execuţia lucrărilor pentru proiectul Dezvoltarea Parcului arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, judeţul Mureş
Etapa I – Servicii de proiectare
Proiectul investiţiei va fi întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de constru...
PT, DE, CS şi a documentaţiilor necesare obţinerii avizului de construire, inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului, precum şi execuţia lucrărilor pentru proiectul Dezvoltarea Parcului arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, judeţul Mureş
Etapa I – Servicii de proiectare
Proiectul investiţiei va fi întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a H.G. nr.907/2016, privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
2.1. Cerinţe referitoare la realizareaproiectului tehnic
Proiectul tehnic va ţine cont de DALI pentru Dezvoltarea parcului arheologic de la Călugăreni nr. 6995.0/2022, întocmit de SC Proiect SRL – Tg Mureş şi va cuprinde:
a) Actualizarea planului de situaţii, dacă este cazul;
b) Actualizare expertiză/expertize, dacă este cazul;
c) Actualizare studiu topo, geo, dacă este cazul;
d) Documentaţii pentru obţinerea avizelor şi obţinerea acestora;
e) Documentaţii pentru asigurarea utilităţilor;
f) Documentaţiile tehnice la faza P.A.C.(DTAC)/P.O.E şi obţinerea autorizaţiei de construire şi de demolare;
g) Întocmire PT+DE+CS.
h) Servicii de verificare a documentaţiilor: Verificarea documentaţiilor tehnice de către verificatorii de proiecte atestaţi pe domeniile/subdomeniile de construcţii şi specialităţile pentru instalaţiile aferente construcţiilor (A1, B1, C, D, E, F, G, I_int, Ig, Ie, respectiv Af pentru Studiu geo);
i) Asistenţă arheologică de specialitate;
j) Asistenţă tehnică din partea proiectantului;
k) Participarea proiectantului la recepţia la terminarea lucrărilor şi la recepţia finală şi întocmirea documentelor aferente;
l) Întocmirea raportului proiectantului privind respectarea de către executant a proiectului tehnic înainte de recepţia la terminarea lucrărilor;
m) lista dotări, mobilier şi echipamente IT necesare pentru implementarea proiectului;
n) Participarea la întocmirea cărţii tehnice a construcţiei.
Etapa II - Cerinţe referitoare la executarea lucrărilor
Executantul va începe lucrările numai după recepţia proiectului tehnic.
Executantul va realiza toate lucrările cuprinse în cadrul proiectului tehnic, în conformitate cu prevederile Proiectului tehnic.
Executantul are obligaţia de a realiza toate lucrările care sunt necesare pentru asigurarea funcţionării şi siguranţei în exploatare a obiectivului investiţiei.
Executantul va asigura proiectarea şi executarea lucrărilor de restaurare cu personal de specialitate calificat şi atestat conform prevederilor legale.
Executantul va întocmi cartea tehnică a construcţiei cu toate documentele prevăzute de reglementările legale şi o va transmite Autorităţii Contractante.
În varianta minimală A din DALI au fost propuse următoarele lucrări de intervenţie defalcate pe fiecare corp de clădire:
Corp C1 (casă de locuit, demisol şi parter)
Corp C2 (bucătărie de vară, parter)
Corp C3 (magazie, parter)
Corp C4 (depozit de cereale, parter)
Corp C5 (casă de locuit, parter)
Corp C6 (anexă, parter).
Durata estimată a contractului de lucrări este de 91 de luni, după cum urmează:
- 3 luni pentru obţinerea avizelor,
- 4 luni pentru proiectare,
- 24 luni pentru execuţia lucrărilor,
- 60 luni este perioada de garanţie/perioada de notificare a defectelor, conform prevederilor Legii nr. 10/1995, art. 7, alin (3).
Toate documentaţiile se vor preda verificate de verificatori de proiecte atestaţi. Documentaţiile tehnice se vor întocmi în conformitate cu prevederile normelor/ standardelor în vigoare la data întocmirii şi a caietului de sarcini, raportându-se la indicatorii minimali de performanţă şi calitativi definiţi la nivelul documentaţiei tehnice elaborate la faza de DALI. Verificarea documentaţiilor tehnice de către verificatorii de proiecte atestaţi pe domeniile/subdomeniile de construcţii şi specialităţile pentru instalaţiile aferente construcţiilor cade în sarcina Contractantului.
Atenţionare specială:
Având în vedere faptul că Contractantul va îndeplini şi obligaţiile specifice privind verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, ofertanţii au obligaţia de a participa la procedura de atribuire împreună cu verificator/ verificatori de proiecte specialist/specialişti atestat/atestaţi sub forma unei subcontractări (Acord de subcontractare – Formular nr.5)."