Lucrarea care face obiectul prezentei documentaţii este situată pe cursul median spre inferior al Văii Roşii (afluent de dreapta al râului Săsar), fiind situată la cca. 1,7 km amonte de confluenţa celor două cursuri de apă. Pe sectorul care face obiectul prezentei documentaţii, albia minoră nu are lucrări de apărări de mal continue, cele existente fiind realizate în sistem local de către proprietarii particulari din zonă. P...
Lucrarea care face obiectul prezentei documentaţii este situată pe cursul median spre inferior al Văii Roşii (afluent de dreapta al râului Săsar), fiind situată la cca. 1,7 km amonte de confluenţa celor două cursuri de apă. Pe sectorul care face obiectul prezentei documentaţii, albia minoră nu are lucrări de apărări de mal continue, cele existente fiind realizate în sistem local de către proprietarii particulari din zonă. Panta longitudinală a cursului de apă fiind relativ mare, în perioadele cu debite ridicate (în urma ploilor torenţiale, ale topirii zăpezilor) conduce la creşterea vitezei de scurgere peste viteza medie de antrenare, fenomen care în timp a produs afuierea albiei minore până la roca de bază; pe unele zone neamenajate albe albiei minore se petrece o eroziune accentuată a malurilor şi reconfigurarea continuă a traseului acesteia, fără ca fenomenul să poată fi controlat, astfel încât creşte şi riscul de prăbuşire a malului şi a unei părţi din carosabilul străzii, inclusiv reţele tehnico-edilitare existente în zonă. În caz concret, la data elaborării caietului de sarcini, doi stâlpi din linia electrică aeriană de joasă tensiune sunt în echilibru precar, fiind în pericol de prăbuşire.
De asemenea, în pericol este un cămin de apă şi un contor de gaz, situate pe malul văii.
Din cauza eroziunii malurilor, puntea pietonală de acces de la imobilul cu nr. 157 este în pericol de prăbuşire.
Pentru eliminarea pericolelor enunţate, trebuie întocmită documentaţia tehnică de execuţie conform conţinutului cadru din H.G. 907/2016 şi sunt necesare a se executa lucrări de protecţie a malurilor văii.
Lucrările estimate a se executa sunt următoarele:
- ziduri de sprijin cu înălţimi variabile în funcţie de situaţia existentă, în lungime totală de circa 115m;
- reparaţii la zidurile de spijin existente în lungime de circa 50 ml.