În ultima perioadă Primăria Municipiului Bucureşti şi instituţiile publice de cultură au iniţiat o serie de manifestări social - culturale, recreative şi de agrement care şi-au propus să vină în întâmpinarea cerinţelor cetăţenilor de toate vârstele din Capitală, în cadrul unor proiecte cu impact public semnificativ în rândul copiilor, adolescenţilor şi adulţilor care doresc să petreacă timpul liber în diferite spaţii public...
În ultima perioadă Primăria Municipiului Bucureşti şi instituţiile publice de cultură au iniţiat o serie de manifestări social - culturale, recreative şi de agrement care şi-au propus să vină în întâmpinarea cerinţelor cetăţenilor de toate vârstele din Capitală, în cadrul unor proiecte cu impact public semnificativ în rândul copiilor, adolescenţilor şi adulţilor care doresc să petreacă timpul liber în diferite spaţii publice, parcuri sau alte zone de recreere.
În acest context, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism intenţionează să achiziţioneze “servicii privind zonele de recreere” în cadrul Proiectului cultural-artistic şi social-recreativ “Povestea oraşului tău, povestea ta!” (CPV 92330000-3).
Activităţile specifice proiectului menţionat se vor derula în cursul lunilor septembrie – octombrie 2018 şi constau în organizarea, în spaţii publice, a unor evenimente cultural-artistice şi recreative care îşi propun creşterea gradului de participare a cetăţenilor la activităţi cultural-artistice şi promovarea, la nivelul Capitalei, a activităţilor de timp liber şi de agrement în contextul Centenarului Marii Uniri.
Procedura de achiziţie a serviciilor urmează a se finaliza prin încheierea unui contract ce urmează a fi atribuit în baza H.C.G.M.B. nr. 596/22.11.2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea Normei Interne privind modalitatea de atribuire a contractelor către entităţile juridice la care Municipiul Bucureşti este acţionar majoritar şi în conformitate cu art. 31 alin.(1) şi (3) din Legea nr. 98/2016, art. 47 alin. (1) şi (3), din Legea nr. 99/2016.
Serviciile necesare pentru derularea Proiectului cultural-artistic şi social-recreativ “Povestea oraşului tău, povestea ta!” urmeaza a fi prestate în unele zone publice din Municipiul Bucureşti şi presupun desfăşurarea următoarelor activităţi şi amplasarea următoarelor elemente logistice necesare desfăşurării activităţilor specifice:
1) Aplicarea unor proiecţii vizuale pe suprafata unor cladiri (spaţii publice) reprezentative şi memorabile pentru oraşul Bucureşti, cu teme integrate specificului Sarbatorii Centenarului Marii Uniri. Proiectia trebuie sa se incadreze in elementele arhitecturale si estetice ale cladirilor.
Nota:
• Proiectiile vizuale vor avea caracter cultural artistic si vor avea ca tematica o incursiune in timp in Capitala secolului XX, astfel încât să surprindă spiritul si istoria profundă a oraşului în diferite faţete şi dimensiuni. De asemenea se solicită ca activităţile de proiecţie vizuală să fie însoţite şi de alte acte cultural artistice (muzică, teatru, dans, comedie etc), astfel încât să acopere cât mai mult posibil fiecare epocă importanta a ultimilor 100 de ani din viaţa Bucureştiului.
• Ofertantul va formula propuneri referitor la cladirile (spaţii publice) reprezentative în care urmeaza sa aplice proiecţii vizuale, la tematica actelor cultural artistice, precum şi volumul prestaţiilor specifice (intervalul orar), potrivit unui calendar al evenimentelor pe care urmeaza sa il prezinte in cadrul ofertei.
2) Proiectiile vizuale trebuie sa fie interactive, cetatenii prezenti având posibilitatea de a participe in mod direct la proiectia propriu zisa pe diferite intervale de timp. De asemenea proiectiile trebuie sa fie acompaniate (sincronizate) cu muzica ambientala specifica Sărbatorii Centenarului Marii Uniri.
3) Prestatorul va asigura productia, creatia (conceptul grafic), suportul logistic, asistenta si mentenanta sistemului de proiecţie vizuală, precum si toate celelalte elemente pentru buna desfasurare a evenimentelor.
4) Proiectul cultural-artistic şi social-recreativ “Povestea oraşului tău, povestea ta!” are ca public ţintă toţi cetăţenii Capitalei care astfel se vor reîntoarce în timp pentru a descoperi de fiecare dată altceva, o altă experienţa, o nouă poveste.
Nota
• Proiectiile vizuale se vor face exclusiv in scop artistic: de a da nastere unor emotii, in ton cu specificul Centenarului Marii Uniri si a atrage atenţia asupra diferitelor perioade istorico-culturale pe care le-a traversat oraşul Bucureşti în cursul unui secol.
5) Proiectiile vizuale vor tine seama de structura estetică si elementele arhitecturale ale spaţiilor publice (cladirilor) unde vor rula si se vor concentra pe trei aspecte esentiale:
- aspectul estetic al cladirii (avand in vedere ca aceasta reprezinta monument istoric);
- aspectul ergonomic (referitor la functia pe care o indeplineste lumina de pe fatada cladirii), in sensul ca lumina proiectiei trebuie sa fie compatibila cu elementele arhitecturale ale cladirii propuse;
- cantitatea de energie folosita (cu respectarea principiilor economiei, eficienţei energetice şi durabilitatii mediului).
• Referitor la aspectul estetic: proiectia nu trebuie trebuie sa aduca vreo atingere elementelor arhitecturale urmand a fi realizata in asa fel incat, sa dea nastere unor emotii, in ton cu specificul Centenarului Marii Uniri si sa fie vizibila pe timp de zi si noapte
• Referitor la aspectul ergonomic: proiectia vizuala se va realiza in functie de structura estetică si elementele arhitecturale ale cladirilor/spatiilor publice, cu respectarea urmatoarelor elemente:
- Stabilirea efectului cultural-artistic dorit, fara afectarea functionalitatii iluminatului utilitar, astfel incat sa evite orice influenţa defavorabila asupra acestuia. (spre ex. amplasarea nejudicioasă a surselor de lumină, precum şi iluminarea excesivă a faţadei poate jena conducătorii de vehicule sau pietonii de pe arterele de circulaţie).
- Proiectia vizuala trebuie realizata in raport cu forma si dimensiunile spatiului suport, in sensul ca elementele trebuie sa corespunda atat cu registrele pe orizontală cat si cu registrele verticale;
6) Promovare eveniment - Promovarea evenimentului va avea loc prin intermediul oricărui mijloc de promovare (campanie radio si tv, campanie online, advertising outdoor, afise, flyere, bannere stradale, panouri, colantare mijloace de transport, website interactiv etc).
Nota
• Ofertantul va formula propuneri privind mijloacele de promovare necesare, durata campaniei precum si volumul produselor si serviciilor de publicitate.
7) Alte elemente utile şi necesare derulării proiectului, inclusiv elemente logistice. In afara activitatilor susmentionate ofertantul va formula si alte propuneri referitoare la elemente utile şi necesare derulării in bune conditii a Proiectului cultural-artistic şi social-recreativ “Povestea oraşului tău, povestea ta!”
8) Ofertanţii vor formula propunerea lor financiară în lei, fără TVA şi cu TVA, atât defalcată pe categoriile de activităţi susmenţionate, cât şi valoarea totală a ofertei.
NOTA:
În afara clauzelor care vor defini activitatile susmentionate, prestatorul, in temeiul contractului de servicii, va fi tinut si la respectarea urmatoarelor clauze
1)Prestatorul se obligă să asigure resursele umane şi logistica necesară, respectiv, materiale, instalaţii, echipamente etc., necesare pentru prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor în conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare”
2) Prestatorul va declara pe propria raspundere ca se obligă să solicite şi să obţina autorizaţia neexclusivă de la organismul de gestiune colectivă (UCMR) şi să plăteasca remuneraţiile cu titlu de drepturi patrimoniale de autor, în conformitate cu prevederile Metodologiei privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică în concerte, spectacole ori manifestări artistice, publicată prin Decizia ORDA nr. 203/2011, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 420/16/06.2011.
3) Prestatorul va declara pe propria raspundere ca activităţile specifice ale Proiectului nu vor afecta spaţiul verde şi nici mobilierul urban conform HCGMB nr. 304/31.08.2009, iar accesul auto în zona de interes se va face conform HCGMB nr. 114/21.07.2004. De asemenea, Prestatorul va declara pe propria raspundere ca odată cu dezafectarea locaţiei, suprafaţa folosită şi peri metrul de desfăşurare al activităţilor Proiectului vor fi redate curate şi vor fi readuse la starea iniţială.
4)Prestatorul va declara pe propria raspundere ca se obligă, pe durata desfăşurării activităţilor specifice Proiectului, sa întreprindă măsurile necesare pentru respectarea limitelor admise de zgomot, precum şi a prevederilor Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în special a prevederilor art. 2, punctele 25 şi 26 referitoare la asigurarea liniştii locatarilor (între orele 22.00 - 08.00 şi 13.00-14.00).
5)Prestatorul va declara pe propria raspundere ca, potrivit normelor legale in vigoare, se obligă să asigure racordarea la reteaua de curent electric, in vederea derularii corespunzatoare a serviciilor in baza contractului.
6) Obtinerea tuturor celorlalte avize şi autorizaţii (de amplasare si distribuire a materialelor si produselor publicitare si altele asemenea) ramane in sarcina prestatorului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.