Prin achiziţionarea acestor lucrări, se stabileşte ca obiectiv, înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii şi realizarea căii fără joante, având ca rezultat, aducerea liniei în parametrii necesari asigurarii sigurantei circulatie si evitarea introducerii restrictiilor de viteza.
Prin executia lucrarilor prevazute in caietul de sarcini, se prognozeaza cresterea volumului de transport, cu tendinte d...
Prin achiziţionarea acestor lucrări, se stabileşte ca obiectiv, înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii şi realizarea căii fără joante, având ca rezultat, aducerea liniei în parametrii necesari asigurarii sigurantei circulatie si evitarea introducerii restrictiilor de viteza.
Prin executia lucrarilor prevazute in caietul de sarcini, se prognozeaza cresterea volumului de transport, cu tendinte de dezvoltare socio-economica a zonelor, avand un impact semnificativ.
Beneficiile anticipate de către Achizitor / Beneficiar prin achiziţionarea acestei lucrari vizează:
• îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar pe reţeaua de cale ferată;
• eliminarea limitarilor si restrictiilor de viteza si evitarea introducerii unora noi
• eliminarea costurilor datorate restrictiilor si limitarilor de viteza;
• diminuarea efectelor adverse asupra mediului;
• deplasarea în condiţii de siguranţă a persoanelor şi bunurilor;
• creşterea eficienţei activităţii de operare şi întreţinere a reţelei de cale ferată din România;
• readucerea starii caii ferate in parametrii proiectati, fapt care duce la o atractivitate a transportului feroviar.
Lucrările de eliminare a restricţiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii includ:
Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii caii pe linii curente şi directe în cadrul cărora se utilizează doar materiale de cale noi, cu afectarea substratului căii în zona schimbatoarelor de cale, in zona trecerilor la nivel şi în zona punctelor noroioase, mentionate in evidenta cailor ferate si in caietul de sarcini de catre Beneficiar.
Clauza suspensiva: Procedura de atribuire se desfaşoară sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului/contractelor de execuţie lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanţare. Se estimează că perioada pe parcursul căreia se aplică clauza suspensivă este de 12 luni de la aprobarea raportului procedurii.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Conform art. 172 alin. (2) si art. 173 alin. (1) din Legea nr. 99/2016, entitatea contractanta va raspunde in mod clar, complet si fara ambiguitati tuturor solicitarilor de carificare/informatiilor suplimentare in a 12-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. In baza prevederilor art. 29 alin. (3) din H.G. nr. 394/2016, entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul -limita stabilit anterior. Orice solicitare de clarificari trebuie transmisa in SEAP, iar raspunsul consolidat la respectivele solicitari de clarificari oferit de entitatea contractanta, se va face doar prin intermediul interfetei SEAP.