Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor, constă în Documentaţia tehnico-economică faza Proiect tehnic şi prestarea de asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a Lucrărilor, realizată conform planificării stabilite la nivel de Autoritate Contractantă, în vederea execuţiei de lucrări pentru realizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţie Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului An...
Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor, constă în Documentaţia tehnico-economică faza Proiect tehnic şi prestarea de asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a Lucrărilor, realizată conform planificării stabilite la nivel de Autoritate Contractantă, în vederea execuţiei de lucrări pentru realizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţie Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului Andreea.
Serviciile solicitate: activităţile ce vor fi realizate:
Prestatorul este responsabil pentru întocmirea Proiectului Tehnic pentru toate specialităţile.
Întocmirea Proiectului Tehnic se va realiza în conformitate cu legislaţia naţională, acesta urmând a fi verificat de către verificatori tehnici de calitate atestaţi, conform reglementarilor legale în vigoare, asiguraţi de Autoritatea Contractantă.
În responsabilitatea Prestatorului se vor regăsi următoarele activităţi:
A. Elaborarea Proiectului tehnic, pentru obiectivul de investiţii, în etapele:
a) documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C., inclusiv pentru panoul şi placa permanentă conform Manualului de Identitate Vizuală al Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027;
b) documentaţie tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor – D.T.O.E;
c) proiect tehnic de execuţie (inclusiv detaliile de execuţie) – P.Th. + D.E., în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 907/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu cerinţele din caietul de sarcini.
Elaborarea Proiectului Tehnic şi a întregii documentaţii tehnice se va face pe baza DALI, cu încadrarea în valorile devizului general, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 907/ 2016, cu modificările şi completările ulterioare, a clauzelor contractuale, a cerinţelor din Caietul de sarcini, a actelor normative în vigoare, a normelor generale de proiectare şi a normativelor specifice proiectării, a instrucţiunilor tehnice de proiectare şi execuţie a elementelor de construcţii şi instalaţii şi a instrucţiunilor AM PR SV Oltenia şi ANAP.
În acest sens, documentaţia tehnică va fi elaborată astfel încât să îndeplinească toate cerinţele legale în vigoare la data predării documentaţiei şi să cuprindă:
a) documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism la faza de PT (inclusiv documentaţiile: scenariul de securitate la incendiu, proiectul sistemului de alarmare împotriva efracţiei) precum şi a altor acorduri/avize necesare realizării investiţiei, după caz;
b) ridicarea topografică necesară pentru întocmirea planului de situaţie privind amplasarea obiectivelor investiţiei, vizat de OCPI Vâlcea, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, după caz;
c) orice documentaţie solicitată, după caz, de către instituţiile abilitate, în vederea obţinerii de avize/acorduri;
d) documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C.) şi documentaţia tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor – D.T.O.E.;
e) proiectul tehnic şi detaliile de execuţie (P.Th. + D.E.);
f) planul de securitate şi sănătate în muncă pentru şantier.
Proiectantul va susţine proiectul tehnic în faţa verificatorilor tehnici de calitate atestaţi conform legii. Verificarea tehnică de calitate a documentaţiilor pentru avize şi acorduri, a proiectului tehnic, a caietelor de sarcini şi a detaliilor de execuţie şi întocmirea Referatului privind verificarea de calitate, se vor efectua de către verificatori tehnici de calitate atestaţi pentru specialităţile şi cerinţele în cauză, prin grija Autorităţii Contractante.
Proiectul Tehnic elaborat va include orice lucrare care este necesară pentru a satisface cerinţele Autorităţii Contractante, precum şi toate lucrările care sunt necesare pentru asigurarea rezistenţei, stabilităţii şi siguranţei în exploatare a lucrărilor (inclusiv dacă nu sunt menţionate în Caietul de Sarcini/Contract), în vederea atingerii indicatorilor fizici şi de performanţă ai Contractului.
Proiectul pentru obţinerea autorizaţiei de construire va fi întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordinul MDRL nr. 839/ 2009, cu modificările şi completările ulterioare.
Proiectul pentru obţinerea autorizaţiei de construire, se va preda în 2 exemplare originale pe suport hârtie şi 1 exemplar în format electronic (fişierele dwg, etc.).
B. Asigurarea asistenţei tehnice pe perioada execuţiei lucrărilor, până la recepţia la terminarea lucrărilor, precum şi participarea proiectantului la verificările în fazele determinante incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, conform prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Asistenţa tehnică se va asigura pentru Proiectul Tehnic elaborat pe durata execuţiei lucrărilor până la recepţia la terminarea lucrărilor.
Pe perioada derulării serviciilor de asistenţă tehnică, responsabilităţile proiectantului sunt cele descries în caietul de sarcini.
Orice modificare care intervine pe parcurs în legislaţia şi regulamentele în materie (apariţia unor standarde noi, abrogarea şi înlocuirea unor standarde existente, etc.), se aplică în conformitate cu prevederile legale. În astfel de situaţii, Proiectantul este obligat să realizeze modificările care se impun.
Prestatorul va elabora proiectul tehnic de execuţie actualizat la data finalizării lucrărilor (as built) în conformitate cu prevederile H.G. nr. 273/1994, cu modificările şi completările ulterioare, care va fi predat Autorităţii Contractante înainte de efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, ca parte a cărţii tehnice a construcţiei.