Proiectare si executie pentru obiectivul de investitii :
"Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire şi apă caldă în zona sălii polivalente"
Proiectul este încadrat în zona de sud-vest a municipiului Oradea, în zona amplasamentului viitoarei Săli Polivalente din Municipiul Oradea, cuprins între străzile Făgăraşului, Traian Blajovici şi Islazul...
Proiectare si executie pentru obiectivul de investitii :
"Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire şi apă caldă în zona sălii polivalente"
Proiectul este încadrat în zona de sud-vest a municipiului Oradea, în zona amplasamentului viitoarei Săli Polivalente din Municipiul Oradea, cuprins între străzile Făgăraşului, Traian Blajovici şi Islazului şi un teren aflat în administrarea Universităţii din Oradea.
Scopul proiectului constă în folosirea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru preparare agent termic încălzire şi apă caldă de consum prin exploatarea mai intensă a capacităţii de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea provenită de la forajul de adâncime din zona Universităţii.
Obiectul proiectului îl constituie prezentarea variantelor de dezvoltare a exploatării apei geotermale din perimetrul hidrogeotermal Oradea în vederea înlocuirii la o scară cât mai mare a producerii energiei termice convenţionale – obţinută prin arderea combustibililor fosili cu emisii de noxe în atmosferă - cu producerea energiei geotermice – obţinută prin extracţia unor debite cât mai mari de apă geotermală, încălzită de fluxul termic terestru şi injectarea apei uzate termic în colector.
Se are în vedere mărirea debitului de exploatare în sonda de producţie, mărire din care se poate obţine o cantitate suplimentară de energie geotermală, eliminându-se emisia în atmosferă a unei cantităţi importante de CO2 .
Soluţia tehnică pentru protecţia simultană a aerului şi apelor de suprafaţă, în cazul măririi cantităţii de energie geotermală, este exploatarea apei geotermale în sistem "dublet" – sondă de producţie + sondă de injecţie – care presupune extragerea apei din sondele de producţie, dirijarea acesteia în staţii termice geotermale cu schimbătoare de căldură şi după cedarea căldurii agentului termic din circuitul secundar, injectarea în zăcământ prin sonde de injecţie.
Întrucât contractul supus procedurii de contractare cuprinde atât proiectare cât şi execuţie, Antreprenorul va fi şi Proiectant conform legislaţiei în vigoare. Antreprenorul este responsabil pentru întocmirea proiectelor pentru toate specialităţile şi pentru toate obiectele incluse în prezentul contract. Întocmirea proiectelor se va face conform cu legislaţia naţională şi vor fi verificate de către verificatori autorizaţi conform reglementărilor legale în vigoare puşi la dispoziţie de către Antreprenor.
Ofertantul va transmite odată cu oferta toate detaliile tehnice pe care le ia în considerare pentru realizarea Proiectării, Execuţiei lucrărilor, a tuturor serviciilor asigurate de Antreprenor, de forţă de muncă, bunuri, pregătire personal, echipamente, scule şi dispozitive, utilizate la montaj, precum şi toate informaţiile, de natură temporară sau permanentă.
Nicio lucrare efectuată de Ofertant nu va necesita lucrări sau costuri suplimentare din partea Beneficiarului.
Termenul pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari in a 11 a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor. Solicitarile de clarificari vor fi transmise in format editabil.
Prevederile prezentei sectiuni se completeaza cu prevederile Caietui de Sarcini.