1. Servicii de proiectare faza DTAC ŞI PT- 3 luni
Elaborarea documentatiilor tehnice, Proiect pentru Autorizarea executarii lucrarilor pentru obiectivul de investitie şi Proiect Tehnic de execuţie inclusiv DDE) se va face pe baza SF anexat prezentei documentaţii respectând structura şi conţinutul cadru conform cerintelor stabilite în HG nr. 907/2016 cu modificările şi completările ulterioare şi situaţia reală din teren.
Pro...
1. Servicii de proiectare faza DTAC ŞI PT- 3 luni
Elaborarea documentatiilor tehnice, Proiect pentru Autorizarea executarii lucrarilor pentru obiectivul de investitie şi Proiect Tehnic de execuţie inclusiv DDE) se va face pe baza SF anexat prezentei documentaţii respectând structura şi conţinutul cadru conform cerintelor stabilite în HG nr. 907/2016 cu modificările şi completările ulterioare şi situaţia reală din teren.
Proiectarea se elaborează în următoarele faze:
Documentaţii în vederea obţinerii avizelor/acordurilor faza PT;
Proiectul pentru Autorizarea executarii lucrărilor pentru obiectivul de investitie;
Proiectul Tehnic de executie;
Proiectantul care va elabora proiectul tehnic, detaliile de execuţie şi cel pentru autorizarea executiei lucrarilor se obliga sa respecte şi sa prevada toate aspectele legate de Obiectivul general pe care se bazeaza finantarea acestei investitii, respectiv Obiectivul specific vizat - "Centru de servicii de reabilitare neuromotorie de tip ambulatoriu" pentru persoane adulte cu dizabilitati la standarde nZEB, prin construire şi dotare care să respecte cerinţele impuse de legislaţie şi de Ghidul Solicitantului în ceea ce priveşte eficienţa energetică de tip nZEB - consemnate în SF. De asemenea, activitatile/ lucrarile realizate în cadrul proiectului trebuie sa fie conforme cu principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH - ,,Do No Significant Harm"), prevăzute în Comunicarea Comisiei - Orientari tehnice privind aplicarea principiului de "de a nu aduce prejudicii semnificative" in temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienta (2021/C58/01) şi cu respectarea Anexei 1 la Caietul de Sarcini, privind prejudicierea în mod semnificativ a mediului.
2.Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului:
pe perioada de execuţie a lucrărilor;
participarea la fazele incluse in Programul de Control al Lucrărilor de Execuţie, avizat de lnspectoratul de Stat în Constructii;
participarea la receptia la terminarea lucrărilor şi la receptia finala.
Asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor se va presta conform Legii nr. 10 din 18 ianuarie 1995, privind calitatea in constructii, cu modificarile şi completarile ulterioare.
3 Executia lucrarilor- 15 luni
Construirea unui centru de servicii de reabilitare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilităţi la standarde nZEB.
Antreprenorul este singur şi deplin responsabil pentru calitatea lucrarilor de proiectare, astfel ca nici un fel de cereri de modificare a pretului, generate de erori de proiectare necesare pentru punerea în functiune a obiectivului de investitii, nu vor putea fi admise, sub rezerva interventiei unor imprejurări externe şi exceptionale absolut imprevizibile chiar şi unui proiectant/ antreprenor experimentat şi vigilent.
Astfel, în baza acestei prevederi, Antreprenorul nu va mai prezenta din punct de vedere financiar lucrările suplimentare generate de omisiuni/ erori de proiectare/ modificari de materiale. Pentru omisiuni/ erori de proiectare Antreprenorul va prezenta Nota de constatare, memoriul justificativ, dispozitia de şantier, listele de cantităţi de lucrări şi planşele modificatoare în vederea aprobării acestora, cu menţiunea ca aceste costuri vor fi suportate de către Antreprenor.
Executantul lucrarilor se obliga sa respecte toate aspectele legate de Obiectivul general pe care se bazeaza finantarea acestei investitii: "Centru de servicii de reabilitare neuromotorie de tip ambulatoriu" pentru persoane adulte cu dizabilitati la standarde nZEB - consemnate de catre proiectant referitor la obiectivele de mediu. De asemenea lucrările realizate conform proiectului trebuie sa fie conforme cu principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH – "Do No Significant Harm"), prevazute În Comunicarea Comisiei - Orientari tehnice privind aplicarea principiului de "de a nu aduce prejudicii semnificative" în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C58/01) şi cu respectarea Anexei 1 la Caietul de Sarcini, privind prejudicierea în mod semnificativ a mediului.
Autoritatea Contractanta, are dreptul de a solicita, în etapa de evaluare a propunerii tehnice, prin clarificari, documente (certificari, agremente, avize, standarde implementate, proceduri, angajamente, etc.), care sa ateste modul prin care, ofertantul, demonstreaza respectarea principiilor "DNSH".