Obiectul contractului este reprezentat de Proiectare si executie “Renovare energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti – Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II"
Prezenta procedură de atribuire a contractului de lucrări (proiectare şi execuţie) are în vedere prestare de servicii şi execuţia de lucrări.
Cerinţele beneficiarului precizează scopul achiziţiei, ca fiind elaborarea unei documentaţii tehnice (proiect tehnic...
Obiectul contractului este reprezentat de Proiectare si executie “Renovare energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti – Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II"
Prezenta procedură de atribuire a contractului de lucrări (proiectare şi execuţie) are în vedere prestare de servicii şi execuţia de lucrări.
Cerinţele beneficiarului precizează scopul achiziţiei, ca fiind elaborarea unei documentaţii tehnice (proiect tehnic, detalii de execuţie şi Documentaţii pentru obţinere avize (inclusiv DTAC) conform Certificatului de Urbanism), prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie, pe toată perioada de garanţie acordată lucrărilor şi până la recepţia finală precum şi execuţia lucrărilor propuse - conform proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie întocmite.
Elaborarea documentaţiei tehnice (proiect tehnic, detalii de execuţie şi Documentatii pentru obţinere avize (inclusiv DTAC) conform Certificatului de Urbanism) se va face în concordanţă cu situaţia actuală şi cu reglementările legale în vigoare pe baza DALI, a studiilor, a raportului de audit energetic, a documentaţiei DNSH, a expertizelor tehnice puse la dispoziţia ofertanţilor de către autoritatea contractantă.
Se indentifică urmatoarele tipuri de lucrări:
Se vor consolida prin cămăşuire (placare) pe faţa exterioară ( gros. ~6 cm) pereţii perimetrali din zidărie ;
Se vor injecta sub toti pereţii exteriori ai parterului, hidroizolaţii orizontale realizate cu paste hidrofobe tip (SIKA, HILTI, etc.);
Se va reface continuitatea şpaletilor de zidărie în perimetrul golurilor cu blocuri din zidărie similare.
Dacă in timpul execuţiei vor fi identificate fisuri în şpaleţii din zidărie (< 10-12 mm) neevidenţiate la momentul inspecţiei in situ, acestea se vor injecta cu mortar de ciment ce asigură sporirea rezistenţei zidăriei la compresiune, la forfecare şi a rigidităţii pereţilor avariaţi până la valori apropiate de cele iniţiale.
Desfacerea şpaletilor din zidărie pe lăţimea viitoarelor goluri se realizează prin executarea unor bordaje pe extremităţile golului cu stâlpişori si buiandrugi din beton armat.
Se va executa un planşeu din beton armat peste parter.
Se va reface şarpanta. Structura de rezistenţă a şarpantei este realizată dinlemn ecarisat de răsinoase clasa C24.
Sunt propuse modificări de compartimentare interioară in vederea respectarii legislatiei de securitate la incendiu, precum si din considerente de igiena si sanatate.
Pardoseli
Pardoseală din gresie antiderapantă la holuri, grupuri sanitar, vestiare şi spaţii tehnice.
Pereţii, după tencuire respective chituire/şlefuire, vor fi zugrăviţi cu vopsea lavabilă de culoare albă – amorsă şi două straturi.
În spaţiile umede, grupuri sanitare, se prevede faianţă pe o înălţime de 2,10m.
Tavane
Var lavabil, culoare albă – amorsă şi două straturi în cazul tavanelor.
Tâmplărie
Uşi interioare din PVC.
Glafuri interioare din PVC.
Tencuială decorativă aplicată pe toată suprafaţa exterioară.
Peste pereţii din zidărie se va poza un strat termoizolant din vata bazaltica cu o grosime de 10 cm.
La nivelul soclului se va poza un strat din polistiren extrudat cu o grosime
de 5 cm.
Tâmplărie exterioară
Ferestrele şi uşile propuse se vor realiza din profil PVC cu min. 5 camere termoizolatoare cu protecţie la punte termică şi geamuri antiefractie clare duble, tip float şilow-e.
Glafuri din mase plastice.
Învelitoare
Şarpantă din lemn ecarisat de răşinoase învelită cu tabla de otel vopsit culoare antracit.
Trotuarele se vor realiza din beton simplu cu o grosime de 10 cm aşezate peste un strat filtrant de 10 cm grosime. Trotuarele se vor prevedea în mod obligatoriu cu rosturi, la capătul acestora fiind dispusă o rigolă perimetrală.
In cadrul proiectului se vor realize urmatoarele tipuri de instalatii electrice:
Instalatii electrice curenti tari:
-Instalaţii electrice - iluminat interior (normal si securitate); - Se vor utiliza corpuri de iluminat tip LED;
-Instalaţii electrice de prize si forta;
-Instalaţii pentru protecţie impotriva socurilor electrice;
-Instalatii pentru protecţie impotriva perturbaţiilor electromagnetice;
Circuitele de iluminat normal vor fi realizate din conductor cu miez de Cu izolat cu PVC pentru instalaţii interioare, tip CYYF 3 X 1,5 mmp, protejat în tub de protecţie încastrat în elementele de construcţie. Partile metalice ale corpurilor de iluminat se vor conecta la conductorul de protectie prin împământare conform I7-2011.
Circuitele de prize se vor realiza cu conductor de CYYF 3 X 2,5 MMP, protejate în tub de protectie si vor fi dimensionate corespunzător cu puterea instalată şi lungimea traseului.
Alimentarea cu apa rece a cladirii se va realiza de la reteaua publica de alimentare cu apa. Contorizarea consumurilor se va face de la un contor debitmetric montat in caminul de bransament.
Alimentarea cu apa calda. Prepararea apei calde menajere se va realiza prin montarea unor sisteme neconventionale compuse din panouri solare cu tuburi vidate conectate prin intermediul unor statii solare la cate un boiler solar pentru fiecare pavilion, ce vor fi amplasate in incaperea centralei termice, boilere ce vor fi prevazute si cu o serpentine ce se va alimenta cu agent termic de la centrala termica existenta.
Apele uzate menajere vor fi colectate prin intermediul coloanelor si conductelor orizontale si dirijate spre caminele de canalizare exterioara.
Alimentarea cu energie termică a instalaţiei de încălzire aferente fiecarei cladirii se va face prin racordarea la centrala termica existenta, prin intermediul unei retele termice de incinta, realizata cu tevi din otel preizolat.
Se vor utiliza ventiloconvectoare de pardoseala conectate la ansambluri distribuitor/ colector prin conducte de polietilena reticulata.
Durata de prestare a serviciilor de proiectare va fi de 90 de zile de la Ordinul de începere a serviciilor.
Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 18 luni de la Ordinul de începere a lucrărilor.
Perioada de garanţie acordată lucrărilor va fi de minim 36 luni (conform Legii 10/1955 actualizată) de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor fara obiecţiuni.