Proiectul construirii punctului de operare aeromedicală (heliportului) se înscrie în strategia dezvoltării sistemului aeromedical din România, în condiţiile compatibilizării cu sistemele sanitare ale celorlalte state ale Uniunii Europene. În vederea eficientizării intervenţiilor în situaţii de urgenţă, Guvernul României a aprobat Memorandumul "Punerea în stare de disponibilitate, modernizare şi dotare a componentei de aviaţ...
Proiectul construirii punctului de operare aeromedicală (heliportului) se înscrie în strategia dezvoltării sistemului aeromedical din România, în condiţiile compatibilizării cu sistemele sanitare ale celorlalte state ale Uniunii Europene. În vederea eficientizării intervenţiilor în situaţii de urgenţă, Guvernul României a aprobat Memorandumul "Punerea în stare de disponibilitate, modernizare şi dotare a componentei de aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi MApN pentru executarea în comun a misiunilor în situaţii de urgenţă şi iniţierea unui program de investiţii privind achiziţia mijloacelor de mobilitate aeriană multirol capabile de intervenţii specifice de căutare-salvare la nivel naţional" din 30.08.2017, în baza căruia au fost achiziţionate de către Inspectoratul General de Aviaţie al MAI elicoptere tip EC 135 T3H, pentru creşterea acoperirii naţionale prin înfiinţarea a trei puncte de operare aeromedicală pentru salvare montană, unul dintre acestea fiind stabilit la Câmpulung Moldovenesc.
Până la data prezentei achiziţii au fost elaborate şi sunt anexe la prezentul caiet de sarcini, următoarele:
- Studiul de fezabilitate;
- Planul urbanistic zonal.
Valoarea estimată totală a contractului este de 8.296.269 lei fără TVA, respectiv:
- 200.000 lei fără TVA pentru proiectare;
- 8.096.269 lei fără TVA pentru execuţia lucrărilor.
Durata totală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de 18 luni, calculat de la data semnării angajamentului legal de ambele părţi, din care:
- 5 luni pentru elaborarea şi prezentarea proiectului tehnic, calculat de la data încheierii contractului de proiectare şi execuţie lucrări, conform cu datele de referinţă din graficul de implementare a investiţiei întocmit în cadrul studiului de fezabilitate.
- 1 lună pentru verificarea şi recepţia proiectului tehnic de către Beneficiar;
- 11 luni pentru execuţia şi finalizarea tuturor lucrărilor, calculat de la data înscrisă în ordinul de începere a lucrărilor, conform cu datele de referinţă din graficul de implementare a investiţiei întocmit în cadrul studiului de fezabilitate.
- 1 lună pentru recepţia la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiţie.
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 766/1997 şi ale Legii nr 10/1995, perioada de garanţie a lucrărilor de construcţii pentru obiectivul de investiţii, încadrat în studiul de fezabilitate la categoria de importanţă C (normală), este de minim 3 ani.