Amplasamentul: Comuna Radovanu este asezata in partea de sud-est a Romaniei, in judetul Calarasi. Localitatea se gaseste la 18 km de Orasul Oltenita si 47 km de Bucuresti. Vecinii comunei Radovanu sunt: o Nord - Comuna Budesti; o Est - Comuna Soldanu; o Sud - Comuna Ghirnogi; o Sud - Vest - Comuna Cascioarele. Din punct de vedere administrativ, comuna este formata din satele Radovanu si Valea Popii, iar in cadrul judetu...
Amplasamentul: Comuna Radovanu este asezata in partea de sud-est a Romaniei, in judetul Calarasi. Localitatea se gaseste la 18 km de Orasul Oltenita si 47 km de Bucuresti. Vecinii comunei Radovanu sunt: o Nord - Comuna Budesti; o Est - Comuna Soldanu; o Sud - Comuna Ghirnogi; o Sud - Vest - Comuna Cascioarele. Din punct de vedere administrativ, comuna este formata din satele Radovanu si Valea Popii, iar in cadrul judetului Calarasi este situata in partea sud -vestica. Caile de acces in comuna Radovanu: o DJ411 ce merge de la Chirnogi catre Clejani; o DJ403 de la Radovanu si pana la Manastirea. Obiectivele de investitii propuse a fi construite pentru extinderea retelei de canalizare menajera si realizarea racordurilor vor fi amplasate in intravilanul comunei Radovanu, Sat Radovanu, pe terenuri apartinand domeniului public al comunei Radovanu, conform extraselor de carte funciara si planurilor de incadrare in zona si de situatie anexate prezentei documentatii, respectiv drumuri judetene (DJ403; DJ411) aflate in administrarea Consiliului Judetean Calarasi. Strazile pe care se vor realiza lucrarile sunt: Sat Radovanu: Str. General Benedict Serpescu; Str. Trandafirilor; Str. Crizantemelor; Str. Marului; Str. Nucului; Str. Fagului; Str. Plopului; Str. Rampei; Str. Inv. Mustatea Gheorghe; Str. Pajistei; Str. Foisorului; Str. Sofia; Str. Pietei; Str. Brutariei; Str. Bisericii; Str. Suvitei; FN; Intr. Branduselor; Str. Argesului (DJ403); Str. Macului; Str. Inv. Badescu Gheorghe; Str. Marginii; Aleea Gutuiului; Intr. Caprifoiului; Intr. Salciei; Str. Alunului; Intr. Luncii; Str. Dr. Rotaru Ion; Str. Padinei; Str. Pelinului; Str. Izvorului; Str. La Piatra; Aleea Frasinului; Str. Stejarului; Str. Castanului; Str. Ciobanului; Str. Ficusului; Str. Prof. Bobe Viorica; Str. Bujorului; Str. Carpenului; Str. Cornea; Str. Rodul Pamantului; Str. Ghioceilor; Str. Nuferilor; Str. Agrisului; Str. Filipeanu; Str. Ciresului; Str. Lacului; FN1; Str. Valea Coadelor; Str. Coacazului; Str. Principala (DJ411); Str. Murilor; Str. Biserica Mica.
PRINCIPALII INDICATORI TEHNICI AI INVESTITIEI: - Extinderea retelei de canalizare cu conducte din PVC, SN4, Dn 200 mm si Dn 250 mm, in lungime totala de L = 22.904 m; - Realizarea a 7 statii de pompare ape uzate menajere; - Realizarea a 992 de racorduri la reteaua de canalizare; - Conducte de racord realizate din teava de PVC KG, Dn 160 mm, in lungime totala de aproximativ 5000 m; - 2 subtraversari de drum judetean cu conducta de canalizare pe o lungime totala de aproximativ 15 m; - 3 subtraversari de drum asfaltat cu conducta de canalizare pe o lungime totala de aproximativ 18.3 m.
Retea de canalizare ape uzate menajere: Reteaua de canalizare menajera a fost calculata pentru un numar de 4,394 locuitori sau 2,435 gospodarii. De prezenta investiţie vor beneficia un numar de 2580 locuitori. Astfel ca, pentru acoperirea intregului sat Radovanu s-a prevazut extinderea retelei de canalizare menajera cu o lungime totala de 22904 m. Reteaua de canalizare propusa se va realiza cu conducte din PVC-KG, SN4, Dn 200 mm si Dn 250 mm. Pe intreg traseul retelei de canalizare menajera se prevad 522 camine de vizitare, amplasate la o distanta maxima de 60 m intre ele. Caminele de vizitare propuse vor fi de tip prefabricat din beton, avand diametrele de Dn 1000 mm si vor fi prevazute cu placi de beton, capace carosate sau necarosate, conform SR EN 2308, tip IIIA si rama. Pentru accesul in interiorul caminului se prevad trepte din otel beton.
Statii de pompare ape uzate menajere: Deoarece amplasamentul strazilor pe care urmeaza sa se introduca reteaua de canalizare nu permite preluarea apelor uzate menajere in sistem gravitational s-au prevazut 7 statii de pompare ape uzate menajere, avand camine prefabricate din beton armat, cu diametrul D 2000 mm, ce vor asigura transportul apelor uzate menajere catre statia de epurare, conform planurilor de situatie propuse anexate. Fiecare SPAU va fi dotata cu doua pompe (1A+1R).
Statiile de pompare vor fi dotate cu pompe, echipament electric, instalatie hidraulica (conducte, piese speciale, armaturi pe aspiratie si pe refulare, etc.), posibilitati de limitare a zgomotului si mirosurilor. Pentru evitarea patrunderii persoanelor neautorizate, statiile de pompare se vor imprejmui cu un gard perimetral din plasa zincata, avand dimensiunile in plan de 3 x 3 m. Pe traseul conductelor de refulare au fost prevazute doua camine de golire si curatire, camine prefabricate din beton, avand D1000 mm. Pe intreg traseul conductei de canalizare, sunt necesare: 2 subtraversari de drum judetean cu conducta de canalizare Dn 250 mm prevazute in tub de protectie din OL Dn 406.4 x 10.3 mm, in lungime totala de L = 15 m si 3 subtraversari de drum asfaltat cu conducta de canalizare Dn 200 mm prevazute in tub de protectie din OL Dn 356 x 10 mm, in lungime totala de 18.3 m. Subtraversarile vor fi prevazute cu camine la ambele capete si vor fi amplasate la o adancime minima de 1.5 m fata de cota in ax a drumului.
Racorduri: Pentru racordarea gospodariilor si spatiilor cu diferite functiuni din satul Radovanu au fost prevazute un numar de 992 racorduri. Caminele de racord propuse vor fi din material plastic cu telescop, avand diametrul Dn 315 mm si H = 1500 mm si vor fi prevazute cu capac si rama necarosabil. Racordurile vor fi executate cu teava din PVC, SN4, Dn 160 mm, iar lungimea insumata a acestora va fi de aproximativ 5000 m. Racordurile de canalizare se vor face, fie direct in conducta de canalizare, printr-un teu redus / piesa Y, fie in caminul de vizitare cel mai apropiat. Amplasarea conductelor de canalizare menajera se va face in spatiu verde sau trotuar, intre limita de proprietate si ampriza drumului, urmarind trama stradala, la o adancime care sa permita scurgerea gravitationala a apelor uzate menajere si panta sa asigure viteza de autocuratare de 0.7 m/s. Conductele de canalizare menajera si conductele de racord vor fi pozate pe un pat de nisip de minim 10 cm si vor fi inglobate in nisip pana la o distanta de 30 cm deasupra generatoarei superioare.
Avand in vedere devizul general, elaborat de catre proiectantul de specialitate, la faza DALI, pretul maxim pentru prestarea serviciilor de proiectare si executarea acestor lucrari este de 21.607.654,12 lei fara TVA, si cuprinde:
• Valoarea lucrarilor - conform Hotararii 907/2016 privind aprobarea continutului - cadru al documentatiei tehnico - economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cuprinde cheltuielile prevazute la cap./subcap:
1.3 Amenajari pentru protectia mediului si aducerea la starea initiala: 40.000,00 lei fara TVA
2. Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii: 250.000,00 lei fara TVA
4.1 Constructii si instalatii: 19.738.418,81 lei fara TVA
4.2 Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale: 55.324,23 lei fara TVA
4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj: 779.625,00 lei fara TVA
5.1 Organizare de santier: 105.000,00 lei fara TVA
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier: 80.000,00 lei fara TVA
5.1.2. Cheltuieli conexe organizării şantierului 25.000,00 lei fara TVA
6.2 Probe tehnologice si teste: 15.000,00 lei fara TVA
De aici rezulta valoarea lucrarilor de 20.983.368,04 lei fara TVA.
• Valoarea serviciilor de proiectare:
3.5.4 Documentatiile tehnice necesare in vederea obtinerii avizelor/acordurilor/autorizatiilor: 100.818,72 lei fara TVA
3.5.6 Proiect tehnic si detalii de executie: 411.467,36 lei fara TVA
3.8.1 Asistenta tehnica din partea proiectantului: 112.000,00 lei fara TVA
3.8.1.1 Pe perioada de executie a lucrarilor: 56.000,00 lei fara TVA
3.8.1.2 Pentru participarea proiectului la fazele incluse in programul de control al lucrarilor de executie, avizat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii: 56.000,00 lei fara TVA
De aici rezulta valoarea pentru serviciile de proiectare de 624.286,08 lei fara TVA.
Prin “proiectare" se înţelege prestarea următoarelor servicii: elaborare proiect tehnic - parti scrise si parti desenate necesare pentru executia obiectivului de investitii, detalii de executie, documentaţii necesare pentru obţinerea acordurilor, avizelor si autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţii, cat si asistenţă tehnică din partea proiectantului.Valoarea de 21.607.654,12 lei fara TVA reprezinta valoarea la care se vor raporta ofertele in evaluare (valoarea prezentei proceduri de atribuire).
In devizul general al obiectivului de investitii nu este alocata o valoare maximală drept "rezervă de implementare".
Valoarea estimata a contractului ce urmeaza a fi atribuit NU cuprinde suma aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute. Suma reprezentând "cheltuieli diverse şi neprevăzute" nu este inclusa în calculul valorii estimate şi, implicit, nu se vor cuprinde la nivelul ofertei depuse, deoarece acestea sunt cheltuieli incidente proiectului şi nu valorii estimate unui contract de lucrări atribuit printr-o procedură de atribuire prevăzută de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice. Prin urmare, scopul acestei sume îl reprezintă asigurarea resurselor financiare necesare în vederea implementării modificărilor nesubstanţiale efectuate cu respectarea prevederilor art. 221 din Legea nr. 98/2016.Valoarea estimată a contractului de achiziţie este egală cu cea prevăzută în cadrul programului achiziţiilor aferent proiectului. Facem mentiunea că aceasta achizitie este cuprinsa în Programul anual al achiziţiilor publice pe anul 2023. Indicatorii tehnico-econimici ai obiectivului PROIECTARE, ASISTENTA TEHNICA SI EXECUTIE LUCRARI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTITIE: "EXTINDERE RETEA DE CANALIZARE MENAJERA SI REALIZARE RACORDURI LA RETEAUA DE CANALIZARE EXISTENTA IN COM. RADOVANU, JUD. CALARASI" au fost abrobati prin H.C.L Nr. 45 din 08.06.2023.