In comuna Fundeni, alcatuita dintr-o singura localitate, exista la aceasta data un sistem centralizat de alimentare cu apa potabile, dar nu exista un sistem de colectare si epurare a apelor uzate. Comuna nu are niciun sistem de canalizare.
Sistemul de alimentare cu apa existenta in comuna Fundeni a fost realizat inainte de 1990 si a fost modernizat si extins incepand cu anul 2009-2011 in etape (total cca. 11 km), asigurand ...
In comuna Fundeni, alcatuita dintr-o singura localitate, exista la aceasta data un sistem centralizat de alimentare cu apa potabile, dar nu exista un sistem de colectare si epurare a apelor uzate. Comuna nu are niciun sistem de canalizare.
Sistemul de alimentare cu apa existenta in comuna Fundeni a fost realizat inainte de 1990 si a fost modernizat si extins incepand cu anul 2009-2011 in etape (total cca. 11 km), asigurand in prezent cca. 30% din necesarul comunei, estimativ. In perioada 2016-2017 a fost realizata ultima extindere a retelei de distributie, cu cca. 3 km de conducte.
O problema principala majora a sistemului de apa existent este faptul ca nu acopera intreaga suprafata a comunei, asigurarea alimentarii cu apa dintr-un sistem centralizat se asigura numai pentru circa 30% din locuitorii comunei.
In prezent, majoritatea populatiei comunei se alimenteaza din panza freatica, prin intermediul fantanilor satesti, neexistand o retea de distributie si un sistem centralizat de alimentare cu ape" potabila care sa asigure
distributia apei potabila la toti locuitorii comunei. Atat calitatea necorespunzatoare a panzei freatice de mica adancime, cat si gradul de dezvoltare a localitatii impun rezolvarea alimentarii cu apa potabila in sistem centralizat cu functionare permanenta, din surse de calitate corespunzatoare si cu respectarea normelor sanitare in vigoare, in vederea cresterii calitatii vietii si protectiei mediului pentru toti locuitorii comunei.
Din punct de vedere al evacuarii apelor uzate, la ora actuala in comuna Fundeni nu exista un sistem centralizat de colectare si epurare a apelor uzate menajere. Restituirea apelor uzate in mediul natural fara o prealabila tratare nu corespunde cerintelor standardelor si normativelor in vigoare din Romania, respectiv normativului NTPA 011/2002 si NTPA 001/2002.
Sistemul de alimentare cu apa si sistemul de canalizare vor deservi urmatoarele tipuri de unitati
✓ satisfacerea nevoilor de apa gospodaresti ale fiecarei gospodarii si colectarea apelor uzate menajere;
✓ diferitelor unitati industriale;
✓ institutiile publice;
Prin realizarea proiectului "Infiintare sistem de canalizare si extindere sistem de alimentare cu apa in comuna Fundeni, judetul Calarasi." se urmareste ridicarea nivelului de trai prin bransarea tuturor locuitorilor la reteaua de alimentare cu apa potabila si totodata se asigura o continuitate in furnizarea apei pe tot timpul unei zile la debit, presiune si la un grad de potabilitate normala.
Din punct de vedere juridic terenurile pe care urmeaza sä se amplaseze lucrarile ce fac obiectul prezentului proiect, fac parte din suprafata detinuta/administrata de primaria Comunei Fundeni. Din punct de vedere al folosintei:
Terenurile pe care sunt amplasate conductele sunt terenuri cu folosinta drumuri si trotuare.
Terenurile pe care sunt amplasate captarile sunt folosinta islaz
Terenurile pe care este amplasata gospodaria de apa noua este de folosinta curti constructii
Terenurile pe care este amplasata Statia de epurare noua si cond. de evacuare emisar este de folosinta islaz
Terenurile pe care este amplasata gura de descarcare emisar este albia minora a raului Dambovita
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 12 zile. Termenul limita in care autoritatea contractanta va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare, in a 7- a zi inainte determenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor, in conformitate cu prevederile art. 160 alin.(1) si (2), ale art. 161, coroborate cu prevederile art. 3 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.