Având în vedere dezvoltarea zonei şi cererea crescută de racord la sistemul de canalizare, edilii comunei Rucăr, îşi propun să realizeze reţeaua de canalizare pe străzile unde, la momentul actual, nu există acces la reţeaua publică de canalizare.
Lipsa unui sistem centralizat de colectare, evacuare şi epurare a apelor, generează impurificarea apelor de suprafaţă şi subterane, a solului şi aerului cu noxe specific acestor a...
Având în vedere dezvoltarea zonei şi cererea crescută de racord la sistemul de canalizare, edilii comunei Rucăr, îşi propun să realizeze reţeaua de canalizare pe străzile unde, la momentul actual, nu există acces la reţeaua publică de canalizare.
Lipsa unui sistem centralizat de colectare, evacuare şi epurare a apelor, generează impurificarea apelor de suprafaţă şi subterane, a solului şi aerului cu noxe specific acestor ape. Astfel, pot aparea epidemii de boli infecţioase precum şi zone insalubre, ceea ce ar degrada mediul de viaţă al locuitorilor acestei localităţi. Acest proiect, va ridica standardul de viaţă al locuitorilor.
Lucrările prevăzute în prezentul proiect au ca scop colectarea apelor uzate menajere din Comuna Rucăr, localitatea Rucăr, pe o lungime de cca. 5,905.00 ml (reţea gravitaţională), 1,185.00ml (reţea sub presiune).
Canalizarea propusă este de tip menajer, apele meteorice fiind preluate în continuare prin şanţuri şi rigole stradale şi conduse spre văile de pe teritoriul comunei.
Pentru proiectarea reţelei de canalizare, s-au realizat ridicări topografice ale întregii regiuni luate în calcul.
Reţeaua de canalizare menajeră propusă este configurată pe zone cu curgere gravitaţională (adâncimea de pozare medie a conductelor fiind de 2.20 m) şi prin pompare în zonele de teren unde condiţiile sau cotele de teren nu permit transferul gravitaţional al apei uzate colectate.
Apele uzate colectate de pe întregul teritoriu studiat, ajung în staţia de epurare existentă care are un debit maxim de Q=1384 mc/zi.
Obiectele principale ale sistemului de canalizare proiectat sunt reprezentate de reţelele de canalizare, inclusiv accesorii şi staţiile de pompare ape uzate - SPAU - cu conductele de refulare aferente.
Reţeaua de canalizare propusă are următoarele caracteristici:
Conductă de canalizare gravitaţională din PVC-KG, Dn250mm, L=5,905.00 ml;
Conducta sub presiune de la SPAU din PEHD, Pn6, De75mm, L= 847.00 ml;
Conducta sub presiune de la SPAU din PEHD, Pn6, De90mm, L=338.00 ml;
Staţii de Pompare Ape Uzate noi - 7 buc.;
Staţie de Pompare Ape Uzate (schimbare instalaţi hidraulică) – 1 buc.;
Cămine din beton prefabricate Di=1000mm, Hmed=2200mm - 207 buc.;
Racorduri canalizare: 209 buc.;
Subtraversări drumuri asfaltate/podeţe – 28 buc.;
Supratraversări – 2 buc.
Suprafaţa totală ocupată de lucrările propuse în prezenta investiţie este de aproximativ 8,321.41 mp, din care suprafaţă de teren ocupat definitiv de 1,468.41 mp şi suprafaţă de teren ocupat temporar de 6,853.00 mp.
Datele tehnice propuse se regasesc in detaliu in SF piese scrise si piese desenate.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin (1), orice operator economic interesat sa participe la prezenta procedura are dreptul de a solicita clarificari in legatura cu documentatia de atribuire cu 12 zile inaintea datei limita de depunere a ofertelor In masura in care termenele prevazute la art. 161 din Legea 98/2016 nu pot fi respectate, autoritatea contractanta va transmite raspunsul la clarificari cu 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.