În vederea analizării situaţiei existente s-a realizat un audit energetic al clădiri şcolii, respectiv a sistemelor actuale de producere şi consum al energiei.
Obiectivul fundamental al prezentului studiu este analiza situaţiei existente a clădirii din punct de vedere al stării acesteia, respectiv a elementelor de anvelopă, al instalaţiilor de producere energie termică şi de iluminat cât şi verificarea stării tehnice a imob...
În vederea analizării situaţiei existente s-a realizat un audit energetic al clădiri şcolii, respectiv a sistemelor actuale de producere şi consum al energiei.
Obiectivul fundamental al prezentului studiu este analiza situaţiei existente a clădirii din punct de vedere al stării acesteia, respectiv a elementelor de anvelopă, al instalaţiilor de producere energie termică şi de iluminat cât şi verificarea stării tehnice a imobului şi încadrarea acestuia în clasa de risc seismic.
Această analiză stă la baza propunerii măsurilor de implementat în vederea creşterii eficienţei energetice şi a promovării utilizării surselor regenerabile de energie respectiv măsurilor de consolidare a imobilului.
Obiectivul studiat - Şcoala Gimnazială Aviator Alexandru Şerbănescu a fost construit în anul 1974, are destinaţia de ,,construcţie administrativă şi social culturală" şi regim de înălţime Parter+Etaj.
În urma inspecţiei pe teren s-au constatat următoarele:
- Construcţia are structura din cadre de beton armat cu pereţi de zidărie înrămaţi, pereţii contribuie la rigiditatea şi rezistenţa sitemului
- Planseele sunt monolite
- Înălţimea maximă la coamă este de +9,65 de la +-0.00 care reprezintă finita a pardoselii parterului şi se află la aproximativ 50 cm de la cota terenului actual.
- Cota la cornisa este +2.3m.
- Înălţimea liberă a parterului este de 3.35 m, iar a etajului 3.30 m. Înălţimile de nivel sunt: parter 3.55 m; etaj 3.51 m.
- Forma în plan este un ,,L" cu laturile de 21 ,35 x 50,05 m.
- Suprafaţa construită Sc=575 mp.
- Instalaţia de încălzire interioară este asigurată printr-un cazan de preparare agent termic cu combustibil gazos şi radiatoare montate sub ferestre. Cazanul are un randament scăzut. Sistemul de distribuţie agent termic este compus din ţevi şi armături neizolate termic sau izolate cu izolaţie degradată, neconformă.
- Clădirea nu dispunde de un sistem de preparare a apei calde.
- Corpurile de iluminat folosesc atât surse cu incandescenţă, cât şi surse fluorescente.
Având în vedere aspectele prezentate mai sus rezultă necesitatea reabilitării energetice generale a anvelopei clădirii prin izolarea termică a faţadelor şi refacerea finisajelor şi implementarea sistemelor de management energetic.
În prezent starea clădirii nu se ridică la standarde actuale în ceea ce priveşte eficienţa energetică fapt pentru care se propun o serie de măsuri pentru atingerea obiectivelor vizate de eficienţa energetică:
- reabilitarea/termoizolarea, modernizarea şi dotarea acesteia;
- aducerea construcţiei într-o stare ce respectă normativele în vigoare ce se referă la rezistenţa şi stabilitate, securitatea la incendiu, igiena şi sănătate, protecţia mediului şi protecţia împotriva zgomotului.
Termenele pentru realizarea activităţilor din cadrul contractului sunt:
• 10 luni proiectare;
• 14 luni execuţie lucrări.
Valoare estimată = 2.293.569,57 Lei din care, pe capitole bugetare:
3.5.6 Proiect tehnic şi detalii de execuţie = 120.000,00lei, fără TVA.
3.8.1 Asistenţă tehnică din partea proiectantului = 6.963,48 lei, fără TVA.
4.1. Construcţii şi instalaţii = 1.792.462,91 lei, fără TVA.
4.2. Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale = 43.013,20 lei, fără TVA.
4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj = 309.678,43 lei, fără TVA
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 21.451,55 lei, fără TVA .
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12.
Termenul limită de publicare a răspunsului la solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.