Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://www.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile înainte de data limita stabilită pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractantă va raspunde în mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in le...
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://www.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile înainte de data limita stabilită pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractantă va raspunde în mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire în a 12-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va raspunde la solicitarile de clarificari transmise dupa data limita stabilita.
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR"- SA a finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul "Reabilitarea liniei de cale ferată Dărmăneşti – Vicşani - Frontieră" – Etapa 1, Electrificare.
Proiectul se află în prezent în etapa de pregătire documentaţie achiziţie proiectare şi execuţie şi, respectiv, consultanţă şi supervizare a lucrărilor.
Linia de cale ferată Dărmăneşti – Vicşani – Frontieră face parte din reţeaua TEN-T Core şi este o linie importantă a reţelei de cale ferată din România, ce preia traficul feroviar internaţional de marfă şi de călători dinspre Ucraina şi face legătura cu Coridorului Rhin - Dunăre (fostul Coridor IV) cu ţările din sud - estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia) şi ţările din nord - estul Europei (Republica Moldova, Ucraina, Rusia).
În ETAPA 1 sunt prevăzute lucrări de electrificare a liniei de cale normală pe o lungime de 30,313 km, între cap Y Dărmăneşti (km 458+179) – cap Y Vicşani (km 488+492), lucrări la liniile CF, lucrări la podul de la km 0+522 din staţia Dorneşti şi se vor reloca/subtraversa utilităţile care interferează cu proiectul de electrificare.
Durata estimată de implementare a contractului este de 88 luni calendaristice după cum urmează:
- Durata estimată pentru realizarea serviciilor de proiectare, inclusiv Avizare Proiect Tehnic şi Emiterea Autorizaţiei de Construire este de 12 luni calendaristice de la Ordinul administrativ de începere, din care:
o 7 luni de la Data de începere notificată în Ordinul administrativ de începere a Proiectării (OÎp) - Elaborarea proiectelor: Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – DTAC/ Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de demolare - DTAD şi Proiectul De Organizare a Execuţiei Lucrărilor - POE;
o 3 luni de la Elaborare DTAC /DTAD şi POE– Avizarea acestora (inclusiv avizarea Caietelor de Sarcini de către AFER) în CTE SRCF Iaşi, CTE CNCF CFR S.A. si CTE MTI
o 1 lună de la avizarea în CTE MTI a DTAC/DTAD şi POE – Emiterea Autorizaţiei de construire (AC);
o 11 luni de la Data de începere notificată în OÎp - Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE);
o 1 lună de la elaborarea PTE – Avizarea PTE în CTE SRCF Iaşi, CTE CNCF CFR S.A. şi Emiterea Ordinului Administrativ de Începere a Execuţiei Lucrărilor (OÎex), prin care se notifică Data de începere a Execuţiei Lucrărilor.
Notă: DTAC/DTAD, POE şi PTE s-au dezvoltat simultan de la Data de începere notificată în OÎp, ramura DTAC/DTAD şi POE având durata de 7 luni + 3 luni Avizarea acestora (inclusiv avizarea Caietelor de Sarcini de către AFER) în Consiliul Tehnico-Economic SRCF Iaşi, CTE CNCF CFR S.A. si CTE MTI + 1 lună Emiterea Autorizaţiei de construire (AC) – în total 11 luni, iar durata de pe ramura PTE este de 11 luni + 1 lună Avizarea PTE în CTE SRCF Iaşi, CTE CNCF CFR S.A.. Deci perioada maximă de Proiectare este de 12 luni, perioadă în care s-au obţinut şi avizarea DTAC şi avizarea PTE, precum şi emiterea Autorizaţiei de construire (AC).
- Durata estimată de Execuţie a lucrărilor este de 12 luni calendaristice de la Emiterea Ordinului Administrativ de Începere a Execuţiei Lucrărilor (OÎex).
- Perioada de garanţie (Perioada de notificare a defectelor) este de minim 60 de luni calendaristice de la Recepţia la Terminarea Lucrărilor.
- Durata activităţilor după aprobarea recepţiei finale - 4 luni.