Prin proiect se propune reabilitarea a trei clădiri: Clădirea Internat I, Clădirea Internat II – Bloc alimentar şi Clădirea Ateliere (Imobil Corp B – Ateliere).
Obiectivul proiectului este reabilitarea celor trei corpuri de clădire ale Centrului Şcolar pentru Educatie Incluziva Vişeu de Sus, amplasate în localitatea Vişeu de Sus, Strada strada Libertăţii, nr. 4-6, strada 22 Decembrie, nr. 30, judetul Maramures, în condiţiil...
Prin proiect se propune reabilitarea a trei clădiri: Clădirea Internat I, Clădirea Internat II – Bloc alimentar şi Clădirea Ateliere (Imobil Corp B – Ateliere).
Obiectivul proiectului este reabilitarea celor trei corpuri de clădire ale Centrului Şcolar pentru Educatie Incluziva Vişeu de Sus, amplasate în localitatea Vişeu de Sus, Strada strada Libertăţii, nr. 4-6, strada 22 Decembrie, nr. 30, judetul Maramures, în condiţiile contractului de finanţare nr. 22261/ 22.02.2023 şi ale ghidului specific.
Indicatori apelului de proiecte stabiliţi prin Ghidului specific sunt:
- reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire (kWh/m2 an)
- reducere a consumului de energie primară (kWh/m2 an)
- consumul de energie primară utilizând surse regenerabile la finalul implementării proiectului (kWh/m2 an)
- arie desfăşurată de clădire publică, renovată energetic (m2)
- reducere anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2 an)
Antreprenorul va urmări în cadrul contractului în mod special respectarea şi îndeplinirea următoarelor condiţii de eligibilitate privind renovarea energetică moderată a clădirilor publice prezentate în cap. 4 Criteriile de eligibilitate 4 din Ghidul de finanţare, care au foat analizaţi în cadrul DALI şi au stat la baza obţinerii finanţării:
- Proiectul respectă principiul "Do No Significant Harm" (DNSH).
- Intervenţiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puţin 50% faţă de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea fiecărei clădiri.
- Intervenţiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2, situată în intervalul 30% - 60% pentru proiectele de renovare energetică moderată.
Antreprenorul îşi v-a asuma respectarea obligaţiilor prevăzute în PNRR pentru implementarea principiului "Do No Significant Harm" (DNSH) (“A nu prejudicia în mod semnificativ"), astfel cum este prevăzut la Articolul 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile, pe toată perioada de implementare a proiectului.
Antreprenorul va avea în vedere că activităţile/ lucrările aferente contractului sunt considerate cheltuielile eligibile în cadrul PNRR, cu condiţia demonstrării, înainte de finalizarea activităţilor proiectului, îndeplinirea criteriilor de eligibilitate din ghidul specific, inclusiv privind implementarea principiului DNSH.
Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări sau informaţii suplimentare în a 4-a zi înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, în măsura în care aceste solicitări vor fi adresate în termenul prevăzut la secţiunea I din Fişa de Date, respectiv 8 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.