Obiectivul contractului îl constituie proiectarea şi execuţia de lucrări pe perioada execuţiei lucrărilor pentru obiectivului de investiţii “Reabilitarea energetică şi modernizare sediu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara" situat în municipiul Deva, strada George Coşbuc, nr. 26, judeţul Hunedoara, inclusive utilaje, în baza documentaţiei pentru autorizarea lucrărilor de intervenţie existente (D.A.L.I.) ş...
Obiectivul contractului îl constituie proiectarea şi execuţia de lucrări pe perioada execuţiei lucrărilor pentru obiectivului de investiţii “Reabilitarea energetică şi modernizare sediu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara" situat în municipiul Deva, strada George Coşbuc, nr. 26, judeţul Hunedoara, inclusive utilaje, în baza documentaţiei pentru autorizarea lucrărilor de intervenţie existente (D.A.L.I.) şi în conformitate cu cerinţele Caietului de sarcini nr. 2.332.004 din 22.06.2023.
Realizarea investitiei preconizate urmăreşte îndeplinirea standardelor şi cerintelor Uniunii Europene, coroborât cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenţionale, reducerea consumului de energie şi al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi implicit protejarea mediului inconjurator, etc.
- Implementarea unor măsuri de reducere a consumului anual specific de energie, implicit a consumului anual de energie finală;
- Implementarea unor măsuri de reducere a consumului anual de enrgie pentru încalzire şi iluminat;
- Implementarea unor măsuri de reducere a emisiilor de gaze în atmosferă, echivalent kgCO2;
Prin realizarea obiectivului de investiţie, respectiv prin aplicarea pachetului de soluţii propus de auditorul energetic se doreşte realizarea unei valori totale de economie anuală de 28436,1 euro/an, privind consumul de energie termică. Cheltuielile de intreţinere şi cele cu plata utilităţilor, care vor fi achitate după realizarea investiţiei, vor fi diminuate, imobilul fiind unul reabilitat, eficient energetic, cu costuri de mentenanţă reduse.
Prin soluţiile aplicate în documentaţie, se urmăreşte o reducere a consumului anual specific de energie finala pentru încălzire la 85.17 kWh/mp/an de la 192,83 kWh/mp/an, şi a consumului de energie primară la 226,89 kWh/mp/an de la 119,23 kWh/mp/an. Nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârşitul implementării proiectului va fi redus la 4100 echivalent kgCO2/mp/an de la 7610 echivalent kgCO2/mp/an. Având în vedere propunerea auditorului energetic de amplasare a panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice necesare iluminatului artificial şi a panourilor solare cu tuburi presurizate pentru prepararea apei calde menajere, se doreşte realizarea unui consum din surse regenerabile de 56,82% din consumul de energie al clădirii.
Investiţia trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Ghidul Specific privind regulile şi Condiţiile Aplicabile finanţării din Fondurile Europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNNR/2022/C5/2/B. 2.1/1 componenta C5-valul renovării anexa 2 – schema de granturi pentru eficienţa energetică şi rezilienţa în clădiri publice operaţiunea B.2: renovarea energetică moderată a clădirilor publice.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/ candidaturilor: 12 zile.
Termenul-limită în care Autoritatea Contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări sau informaţii suplimentare: cu cel puţin 6 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP.