1. Lapte consum vaca, grasime 1,5% - 800 l;
- Mod de ambalare: cutie carton, PET, punga. - aspect : lichid omogen, lipsit de impurităţi şi sediment, de consistenţă fluidă
- culoare: albă, cu nuanţe gălbui, uniformă în toată masa lui.
- miros şi gust: caracteristic, plăcut cu gust uşor dulceag. Nu se admit gusturi şi mirosuri străine: de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină, de chimicale, metalic, etc.
2...
1. Lapte consum vaca, grasime 1,5% - 800 l;
- Mod de ambalare: cutie carton, PET, punga. - aspect : lichid omogen, lipsit de impurităţi şi sediment, de consistenţă fluidă
- culoare: albă, cu nuanţe gălbui, uniformă în toată masa lui.
- miros şi gust: caracteristic, plăcut cu gust uşor dulceag. Nu se admit gusturi şi mirosuri străine: de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină, de chimicale, metalic, etc.
2. Branza proaspata de vaci - 60 kg;
- aspect şi culoare: pastă omogenă,curată,fără eliminare de zer, culoare albă până la uşor gălbuie, uniformă în toată masa.
- consistenţă : pastă fină, cremoasă, nesfărâmicioasă, slab grunjoasă.
Grăsime: min. 27%.
- miros şi gust: plăcut, aromă caracteristică de fermentaţie lactică, fără nunaţe străine.
3. Unt de masa - 8 kg.
- culoare: albă sau galbenă cu luciu slab saumată cu uşoare striuri.
- aspect: în secţiune cu picături mici de apă tulbure repartizate satisfăcător, cu goluri de aer mici, rare.
- consistenţă la 10-120C: masă onctuoasă, suficient de compactă, omogenă, nesfărâmicioasă.
- miros şi gust: cu aromă satisfăcătoare, aromat, fără gust străin.
Proprietăţi chimice:
- grăsime: min. 62%
- apă +substanţa uscată (fără grăsime): max. 38±0.5%.