Perioada de prestare servicii 03 ianuarie 2024 - 31 martie 2024. DOCUMENTAŢIA DE ATRIBUIRE: este publicată pe site-ul SEAP la adresa https://e-licitatie.ro/ - secţiunea Publicitate Anunţuri, pe site-ul propriu la adresa http://www.dasbacau.ro/achizitii.html, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bacău, strada Ştefan cel Mare nr. 17A
PRESTATORUL trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea ...
Perioada de prestare servicii 03 ianuarie 2024 - 31 martie 2024. DOCUMENTAŢIA DE ATRIBUIRE: este publicată pe site-ul SEAP la adresa https://e-licitatie.ro/ - secţiunea Publicitate Anunţuri, pe site-ul propriu la adresa http://www.dasbacau.ro/achizitii.html, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bacău, strada Ştefan cel Mare nr. 17A
PRESTATORUL trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru beneficiarii serviciilor cantinei de ajutor social, în cantităţile minime stabilite în prezentul Caiet de Sarcini şi cu respectarea nivelului maxim al alocaţiei de hrană stabilit prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Bacău. Prestarea serviciilor va fi făcută la Sediul prestatorului / punctul de lucru care trebuie să fie pe raza municipiului Bacău, într-o zonă uşor accesibilă beneficiarilor, în apropierea mijloacelor de transport în comun.
Beneficiarii hranei în regim de cantină socială sunt cei aflaţi pe Listele Beneficiarilor transmise de Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Bacău. Beneficiarii se stabilesc prin Dispoziţia Primarului municipiului Bacău.
Meniul / zi pentru maxim 50 de beneficiari ai hranei în regim de cantină socială este compus din: masa de prânz şi cină.
- Masa de prânz: reprezintă un procent de 65% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană şi va fi compusă din 2 feluri de mâncare, ambalate în pachete individuale / în folie vidată (cu excepţia pâinii);
- Cina: reprezintă un procent de 35% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană şi va fi compusă din 1 fel de mâncare, ambalate în folie vidată (cu excepţia pâinii).
- pentru zilele de weekend, mesele sunt asigurate exclusiv din hrană rece şi vor fi livrate anticipat, în fiecare zi de vineri a fiecărei săptămâni, odată cu meniul din ziua de vineri.
- pentru sărbătorile legale (ex. Crăciunul, Paşte, etc.), beneficiarii vor primi pachet conţinând hrană rece, în ultima zi lucrătoare premergătoare sărbătorilor legale, pentru toate zilele nelucrătoare aferente acestor sărbători legale.
La prepararea hranei se va avea în vedere asigurarea unei alimentaţii echilibrate ce prevede cantitatea optimă, corelaţiile substanţelor nutritive şi biologice active de bază (proteine, grăsimi, glucide, vitamine, substanţe minerale).
Planurile de meniu vor fi întocmite astfel încât pe parcursul unei săptămâni să nu se repete felurile de mâncare;
În cadrul fiecărei grupe de alimente (nivel al piramidei alimentare) se vor include în alimentaţia zilnică produse cât mai diversificate;
meniul va fi preparat în decursul aceleiaşi zile, fără a se permite punerea în consum a unor preparate reîncălzite sau care au fost preparate cu mai mult de 2 (doua) ore înainte de servire;
Hrana rece de genul conserve, iaurturi, pateuri, etc. va fi obligatoriu marcată prin ataşarea unei etichete (dacă aceasta lipseşte) care cuprinde cel puţin următoarele informaţii:
- denumirea sortimentului, denumirea producătorului, data de fabricaţie/ambalare