Cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază, în cadrul taberelor temporare de cazare şi asistenţă umanitară sau în alte locaţii de cazare stabilite de comitetele judeţene/al Municipiului...
Cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază, în cadrul taberelor temporare de cazare şi asistenţă umanitară sau în alte locaţii de cazare stabilite de comitetele judeţene/al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, pe perioada staţionării temporare de asigurarea produselor de hrană, conform prevederilor art. 1, alin. 1, lit. a din Ordonanţă de Urgenţă nr. 15 din 27 februarie 2022.
Procedură de atribuire implică încheierea unui acord cadru pentru asigurarea produselor de hrană pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care serviciile de cazare sunt asigurate “(…)în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006, cu modificările şi completările ulterioare, puse la dispoziţie de către instituţiile sau autorităţile publice centrale sau locale ori de către operatorii economici publici sau privaţi", conform prevederilor art. 2, alin. 1 din Hotărâre nr. 315 din 5 martie 2022.
Atribuirea contractelor subsecvente se va face în funcţie de necesităţile autorităţii contractante pe toata durata acordului-cadru, cu încadrarea în valoarea maximă estimată a serviciilor ce urmează a fi achiziţionate, condiţionat de existenţa creditelor bugetare alocate în acest sens şi cu respectarea preţurilor unitare din propunerea financiară.
Produsele din componenţa normelor calorice, cantitatea şi locaţiile vor fi stabilite, ulterior, la nivelul fiecărui contract subsecvent.
Primul contract subsecvent se poate încheia în momentul semnării acordului-cadru.
Oferta tehnică va corespunde tuturor cerinţelor Caietului de sarcini. Toate elementele ofertei tehnice trebuie vor fi corelate şi vor include minim activităţile descrise în caietul de sarcini.
Oferantul este obligat să realizeze o prezentarea coerenta, clară, concretă, completă şi realistă prin care va demonstra gradul de înţelegere a produselor ce trebuie furnizate prin contract.
Propunerea Financiară va cuprinde preţul total ofertat, valoare fără TVA.
Propunerea financiară se va transmite, conform modelului anexat în secţiunea formulare.