Obligatiile prestatorului de servicii sunt urmatoarele: 1. Sa intocmeasca un reg in care va nota recomandarile, starea de sanatate a animalelor,prelevarea de probe, tratamentele efectuate si verificarea eficientei acestora, conditii de zooigiena, microclimat si ingrijire a animalelor . 2. Aplica masurile din ,, Programul actiunilor strategice de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a tran...
Obligatiile prestatorului de servicii sunt urmatoarele: 1. Sa intocmeasca un reg in care va nota recomandarile, starea de sanatate a animalelor,prelevarea de probe, tratamentele efectuate si verificarea eficientei acestora, conditii de zooigiena, microclimat si ingrijire a animalelor . 2. Aplica masurile din ,, Programul actiunilor strategice de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om”. 3. Intocmeste conform ,, Programului actiunilor strategice” planul anual al actiunilor sanitar veterinare si dupa aprobarea lui , se ocupa de aplicarea acestuia. 4. Respecta prevederile legale in vigoare privind anuntarea imediata a oricarei boli sau suspicionare de boala si stabileste , impreuna cu specialistii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor din Tg-Mures si din cadrul Penitenciarului Tg-Mures , masurile de profilaxie si combatere ce se impun. 5. Urmareste si inspecteaza o data pe saptamana efectivele de animale privind starea de sanatatea acestora si face propuneri privind tratamentele ce se impun precum si propuneri privind masuri de profilaxie. 6. Analizeaza impreuna cu personalul din cadrul gospodariei agrozootehnice cauzele producerii mortalitatilor la animale si propune comenzii unitatii masuri pentru inlaturarea acestora. 8. Face propuneri privind aplicarea normelor pentru protectia sanatatii animalelor , a normelor de bunastare animala, aplicarea regulilor de filtru sanitar, prevenirea intoxicatiilor la animale, conditii de zooigiena, microclimat si ingrijire din adaposturilor, functionarea sistemelor de ventilatie si canalizare, evacuarea, depozitarea si decontaminarea dejectiilor, a deseurilor de abator, ecarisarea teritoriului, transportul, depozitarea , prelucrarea si administrarea furajelor, utilizarea resturilor furajere. 9. Identifica factori de patogenitate pentru animale si propune comenzii unitatii masuri de limitare a influentei lor. 10. Identifica factori de poluare ai mediului din sectorul de crestere a animalelor si din locurile de utilizare a produselor de origine animala si propune masuri de protectie sanitar veterinara.