3. LOT 3. Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Cubulcut - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Ciocaia - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Olosig - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în oraşul Săcueni - tronson 2.,
Modernizarea drumurilor şi construirea trotuarelor: Conform Strategiei de dezvoltare a Oraşului Săcueni, judeţul ...
3. LOT 3. Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Cubulcut - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Ciocaia - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în sat Olosig - tronson 2; Lucrări de asfaltare şi construire trotuare în oraşul Săcueni - tronson 2.,
Modernizarea drumurilor şi construirea trotuarelor: Conform Strategiei de dezvoltare a Oraşului Săcueni, judeţul Bihor, România zona rurală a Oraşului Săcueni este reprezentată în primul rând de satele aparţinătoare: Cadea, Ciocaia, Cubulcut, Olosig şi Sânnicolau de Munte. Infrastructura acestora este fie degradată, fie lipseşte. Principalele probleme reprezintă disparitatea între infrastructura de care dispune centrul de oraş şi satele aparţinătoare. Starea tehnică a reţelei rutiere este precară, conducând la sporirea distanţei şi timpului de parcurs, la consumuri excesive de carburanţi, cu efecte nocive asupra mediului. Sunt deci necesare investiţii semnificative pentru îmbunătăţirea acesteia. Investiţiile în proiecte de infrastructură sunt esenţiale pentru o creştere economicş stabilş, pe termen lung. Fără drumuri şi infrastructură de calitate, calitatea vieţii cetăţenilor au de suferit. Investiţiile în infrastructură au un impact pozitiv asupra creşterii economice. O infrastructură dezvoltată generează locuri de muncă, progres şi creştere economică sustenabilă. Beneficiarii direcţi sunt 11526 pers. În concluzie prin realizarea investiţiilor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Săcueni.
Vor fi executate lucrări de:
- modernizare al carosabilului prin asfaltare (se va executa în aliniamente cu panta transversală de 2.5% spre acostamente, iar în curbe se va amenaja cu supralărigirile şi supraînălţările);
- construire trotuar (sistem proiectat: 4 cm Ba 8; 10 cm piatră spartă împănată; 15 cm balast compactat);
- realizare acostamente (tratament bituminos dublu de suprafaţă; 15 piatră spartă împănată; 45 cm balast compactat)..
2. LOT 2. Înfiinţare centru cultural multifuncţional în loc. Ciocaia, oraş Săcueni, judeţul Bihor,
Localitatea Ciocaia nu are un Cămin Cultural sau un centru cultural, din această cauză aceste numeroase activităţi susnumite sunt organizate în locuri neadecvate, între condiţii incomode, neavând posibilitate de dezvoltare. Având în vedere activitatea culturală din localitatea Ciocaia este necesar construirea unui centru cultural multifuncţional care să-i deservească în mod direct pe locuitori.
Construirea unui centru cultural multifuncţional oferă posibilitatea de a organiza diferite evenimente (culturale sau de divertisment), care ar oferi tinerilor, adulţilor şi vârstnicilor loc şi prilej de întâlnire şi ar diminua tendinţa lor de a părăsi locul natal. Ocuparea activă a timpului liber pentru locuitorii din spaţiul rural care fiind cooptat în activităţi culturale, reuşeşte să stabilească o punte de comunicare între generaţii bazat pe respect şi pe înţelegere reciprocă. De asemenea un cămin cultural promovează diversitatea culturală a Oraşului şi a locuitorilor şi contribuie la integrarea diferitelor comunităţi. Datorită inexistenţei unui cămin cultural se pierd din valorile şi tradiţiile locale şi localnicii din Ciocaia nu au posibilitatea de a beneficia de activităţi socio-culturale frecvente ci doar ocaziţionale.
Prin realizarea investiţiei se va realiza un centru cultural multifuncţional care să deservească în primul rând locuitorii satului Ciocaia, dar şi persoanele din satele aparţinătoarea Oraşului Săcueni, inclusiv acesta.
Prin realizarea centrului cultural multifuncţional şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare se oferă locuitorilor oportunitatea de a se bucura da activităţi socio-culturale în condiţii optime..
1. LOT 1. Lucrări de reabilitare având scopul creşterii eficienţei energetice a clădirii şcolii oraşului Săcueni,
Servicii de proiectare tehnică:
Realizarea prezentului proiect are ca scop reabilitarea şi modernizarea şcolii, eficientizarea energetică, dotarea şcolii cu echipamente moderne. Aspecte precum asigurarea calităţii accesului la educaţie sunt într-o strânsă legatură cu calitatea actului didactic precum şi calitatea dotărilor existente. În primul rând reabilitarea ţi modernizarea ţcolii au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor şi a calităţii educaţiei. În acest sens, prin realizarea investiţiei în infrastructura educaţională învăţământul primar devine mai atractiv pentru elevi, având ca rezultat creşterea participării la procesul educaţional. O şcoală modernă asigură accesul la educaţie în condiţii de calitate. Dotarea şcolii cu echipamente moderne asigură elevilor şi cadrelor didactice un mediu cât mai bun pentru desfăşurarea activităţii.
- Condiţiile în care se desfăşoară activitatea educaţională este deosebit de importantă, deoarece într-un mediu armonios, bine organizat, care oferă condiţiile optime pentru desfăşurarea actului educaţional performanţele nu întârzie să apară.
- Prin realizarea investiţiei se va reabilita şi dota şcoala primară a Liceului teoretic "Petőfi Sándor" din Oraş Săcueni..