Scopul achiziției este încheierea unui acord cadru de prestări servicii, în vederea achiziționării de servicii de catering,
pentru asigurarea hranei pacienților cu spitalizare continua,/spitalizare de zi și medicilor de gardă din cadrul Spitalului
Clinic Județean de Urgență Brașov, precum și transportul hranei - rece sau caldă, respectând următoarele acte Normative:-ORDINUL
Nr. 1946/2024 pentru aprobarea C...
Scopul achiziției este încheierea unui acord cadru de prestări servicii, în vederea achiziționării de servicii de catering,
pentru asigurarea hranei pacienților cu spitalizare continua,/spitalizare de zi și medicilor de gardă din cadrul Spitalului
Clinic Județean de Urgență Brașov, precum și transportul hranei - rece sau caldă, respectând următoarele acte Normative:-ORDINUL
Nr. 1946/2024 pentru aprobarea Criteriilor ecologice aplicabile categoriilor de produse care au impact asupra mediului pe
durata intregului ciclu de viata, prevazute in Anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare
la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, aprobate prin H.G.
nr. 394/2016, respectiv in Anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului
de achizitie publica/ acordului-cadru din Legea 98/2016 privind achizitiile publice, aprobate prin H.G. 395/2016;-Criteriile
UE privind APV pentru alimente, servicii de alimentație publică și distribuitoare automate de produse;-Directiva 94/62/CE
privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare, transpusă prin Legea nr. 249/2015
privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare;-Legea
nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, republicată;-Regulamentul (CE) nr. 178/2002 de stabilire a principiilor
şi a cerinţelor generale-ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de
stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare;-H.G .nr. 429/2008 privind nivelul alocatiilor de hrana
pentru consumurile colectivedin unitatile sanitare publice și HG.851/2018 pentru modificarea anexei la HG 429/2008 privind
nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice ;-pentru medicii de garda – H.G.
nr. 524/1991, care prevede ca Unitatile sanitare cu paturi sunt obligate sa serveasca masa in mod gratuit personalului cu
pregatire superioara, inclusiv medicilor secundari si interni, pe timpul efectuarii garzilor, la nivelul costului alocatiei
de hrana stabilite pentru unitatea sau sectia unde se desfasoara garda;-Ordinul de Ministru nr. 1488/31.05.2022, pentru modificarea
anexei la H.G. nr. 429/2008, prin care se modifică nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile
sanitare publice;-Legea 98/2016 privind achiziile publice precum și ale H.G. 395/2016 privind normele de aplicare ale Legii
nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare;-https://anap.gov.ro/web/achizitiile-publice-ecologice-in-spatiul-ue/-https://anap.gov.ro/web/servicii-alimentatie-publica/Achizitionarea
serviciilor se va face prin încheierea unui acord-cadru, cu un singur operator economic, pentru o perioadă de 36 de luni cu
posibilitatea prelungirii, în conformitate cu legislația în vigoare.