Scopul achiziţiei este încheierea unui acord cadru de prestări servicii, în vederea achiziţionării de servicii de catering, pentru asigurarea hranei pacienţilor cu spitalizare continua,/spitalizare de zi şi medicilor de gardă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi transportul hranei - rece sau caldă, respectând următoarele acte Normative:
-ORDINUL Nr. 1946/2024 pentru aprobarea Criteriilor ecolo...
Scopul achiziţiei este încheierea unui acord cadru de prestări servicii, în vederea achiziţionării de servicii de catering, pentru asigurarea hranei pacienţilor cu spitalizare continua,/spitalizare de zi şi medicilor de gardă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi transportul hranei - rece sau caldă, respectând următoarele acte Normative:
-ORDINUL Nr. 1946/2024 pentru aprobarea Criteriilor ecologice aplicabile categoriilor de produse care au impact asupra mediului pe durata intregului ciclu de viata, prevazute in Anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, aprobate prin H.G. nr. 394/2016, respectiv in Anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/ acordului-cadru din Legea 98/2016 privind achizitiile publice, aprobate prin H.G. 395/2016;
-Criteriile UE privind APV pentru alimente, servicii de alimentaţie publică şi distribuitoare automate de produse;
-Directiva 94/62/CE privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare, transpusă prin Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare;
-Legea nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, republicată;
-Regulamentul (CE) nr. 178/2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale
-ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare;
-H.G .nr. 429/2008 privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective
din unitatile sanitare publice şi HG.851/2018 pentru modificarea anexei la HG 429/2008 privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice ;
-pentru medicii de garda – H.G. nr. 524/1991, care prevede ca Unitatile sanitare cu paturi sunt obligate sa serveasca masa in mod gratuit personalului cu pregatire superioara, inclusiv medicilor secundari si interni, pe timpul efectuarii garzilor, la nivelul costului alocatiei de hrana stabilite pentru unitatea sau sectia unde se desfasoara garda;
-Ordinul de Ministru nr. 1488/31.05.2022, pentru modificarea anexei la H.G. nr. 429/2008, prin care se modifică nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice;
-Legea 98/2016 privind achiziile publice precum şi ale H.G. 395/2016 privind normele de aplicare ale Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare;
-https://anap.gov.ro/web/achizitiile-publice-ecologice-in-spatiul-ue/
-https://anap.gov.ro/web/servicii-alimentatie-publica/
Achizitionarea serviciilor se va face prin încheierea unui acord-cadru, cu un singur operator economic, pentru o perioadă de 36 de luni cu posibilitatea prelungirii, în conformitate cu legislaţia în vigoare.