- aspect caracteristic porumbului sanatos;
- culoare:de la alb - galbui la galben - portocaliu;
- miros: specific porumbului sanatos, fara mirosuri nespecifice (fermentatie, mucegai);
- gust: dulceag , nici amar, nici acru;
- umiditate : max 14%
- corpuri straine : max 4%
- boabe defecte: max 3%;
Componentele corpurilor straine si boabele cu defecte sunt cele prevazute in STAS 5448-72.
Se considera corpu...
- aspect caracteristic porumbului sanatos;
- culoare:de la alb - galbui la galben - portocaliu;
- miros: specific porumbului sanatos, fara mirosuri nespecifice (fermentatie, mucegai);
- gust: dulceag , nici amar, nici acru;
- umiditate : max 14%
- corpuri straine : max 4%
- boabe defecte: max 3%;
Componentele corpurilor straine si boabele cu defecte sunt cele prevazute in STAS 5448-72.
Se considera corpuri straine :
f) tot ce trece la cernere prin ciurul nr. 2 R STAS 1078-73;
g) corpurile inerte minerale ( pamint,nisip, pietris,etc)
h) corpurile inerte organice (parti de tulpini, frunze, panuse, matase, ciocalai, pleava, insecte moarte,etc)
i) seminte de buruieni;
j) boabele de porumb sau sparturile complet arse in uscatorii, seci, precum si cele in lapte.
Se considera boabe defecte:
b. boabele de porumb patate, cu embrionul de culoare schimbata sau cu atac de mucegai dar cu endospermul sanatos, precum si boabele de porumb incoltite.
Porumbul trebuie sa provina din zonele , in care, in ultimele sase luni, pana la data livrarii nu au fost confirmate focare de pesta porcina africana.
Sa posede cantitatile necesare contractului precum si mijloacele de transport acoperite, care sa asigure transportul la punctele de descarcare ale D.S. Iasi: