Comuna Orbeasca este strabatuta de la Nord la Sud, de Raul Teleorman. Satul Orbeasca de Sus se afla pe malul estic al raului, fiind satul cel mai mare ca suprafata si numar de locuitori din cele trei sate ce compun U.A.T. Comuna Orbeasca.
In prezent, in satul Orbeasca de Sus trecerea peste raul Teleorman se face pe un podet realizat din tuburi PREMO asezate in albia raului. In cazul cresterii debitului raului Teleorman, zo...
Comuna Orbeasca este strabatuta de la Nord la Sud, de Raul Teleorman. Satul Orbeasca de Sus se afla pe malul estic al raului, fiind satul cel mai mare ca suprafata si numar de locuitori din cele trei sate ce compun U.A.T. Comuna Orbeasca.
In prezent, in satul Orbeasca de Sus trecerea peste raul Teleorman se face pe un podet realizat din tuburi PREMO asezate in albia raului. In cazul cresterii debitului raului Teleorman, zona in care este amplasat podul, se inunda si viitura inlatura umplutura de pamant dintre tuburi si nu se mai poate trece de pe un mal pe celalalt, fiind nevoie de fiecare data de reparatii.
Podetul provizoriu, se afla pe drumul comunal DC54, ce face legatura intre localitatiile Orbeasca de Sus si Copaceanca, asigurand traseul cel mai scurt intre DJ504 (Alexandria – Pitesti) – localitatea Orbeasca de Sus cu DJ 612 ( Babaita – Calinesti – Licuriciu – Antonesti – Cetatea – Radoiesti – Sfintesti) – in localitatea Cetatea, precum si cu DJ 703 – localitatea Copaceanca. Acest drum a fost asfaltat cu fonduri SAPARD pana la limita cu U.A.T. Comuna Orbeasca, pana in localitatea Copaceanca restul drumului nefiind asfaltat.
Pe raza comunei Orbeasca, DC 54 are o lungime de 3,5 km de la limita U.A.T. Orbeasca, localitatea Copaceanca, pana la intersectia cu DJ 504 in Orbeasca de Sus, incluzand si podetul provizoriu realizat din tuburi PREMO. In partea de Vest peste raul Teleorman, satul Orbeasca de Sus detine o suprafata de teren arabil de aprozimativ 2.000 ha, suprafata aflata in proprietatea cetatenilor, care pentru a realiza lucrarile agricole folosesc acest podet provizoriu pentru a trece cu utilajele agricole agabaritice, iar in situatia in care nu se poate trece din cauza debitelor raului, sunt nevoiti sa aleaga o varianta ocolitoare, prin satul Orbeasaca de Jos pe podul existent pe DJ 504, parcurgand o distanta de peste 15 km.
Avandu-se in vedere situatia existenta se impune proiectarea si constructia unui pod din beton armat, a carei deschidere sa asigure preluarea debitelor mari de pe acest rau din perioadele cu ploi abundete, asigurand permanent circulatia in conditii de siguranta si confort si evitandu-se inundarea terenurilor limitrofe acestuia.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentatia de atribuire. În măsura în care solicitările de clarificare sunt primite cu cel putin 13 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, autoritatea contractantă va răspunde în mod clar si complet tuturor acestor solicitări de clarificare în a 6-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.