U.A.T Municipiul Satu Mare implementează proiectul "Pistă de biciclete pe coronamentul digului mal drept al râului Someş de la staţia de epurare până la limita administrativă a municipiului Satu Mare spre Dara" C 10-I1.4-150, în cadrul Planulului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pilonul IV – Coeziunea socială şi teritorială, Componenta 10 -Fondul local, I.1.4 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – i...
U.A.T Municipiul Satu Mare implementează proiectul "Pistă de biciclete pe coronamentul digului mal drept al râului Someş de la staţia de epurare până la limita administrativă a municipiului Satu Mare spre Dara" C 10-I1.4-150, în cadrul Planulului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pilonul IV – Coeziunea socială şi teritorială, Componenta 10 -Fondul local, I.1.4 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – infrastructura pentru biciclete (şi alte vehicule electrice uşoare) la nivel local/metropolitan.
Prin crearea, modernizarea şi extinderea unei reţele coerente de piste pentru biciclete, dar şi prin crearea, modernizarea unor trasee pietonale, se pot asigura condiţiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părţi din cota modală o transportului privat cu autoturisme, către transportul public şi modurile nemotorizate, respectiv către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare şi mersul pe jos.
În acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme şi emisiile de echivalenţi C02 din transport în municipiile reşedinţă de judeţ.
Date fiind cele de mai sus şi datorită faptului că există un număr mare de potenţiali cetăţeni care trăiesc şi muncesc în zona studiată, pentru care alternativa de deplasare cu bicicleta ar fi extrem de motivantă şi oportună, considerăm ca fiind imperios necesară iniţierea procedurii de atribuire a contractului de elaborare a Proiectului Tehnic, a Detaliilor de execuţie şi execuţiei lucrărilor la obiectivul de investiţiei sus menţionat.
Valoarea totală estimată a investiţiei a fost stabilită în conformitate cu prevederile art. 16 din Legea 98/2016 şi este de 6.365.134,37 lei fără TVA, care se compune din:
- valoarea serviciilor de proiectare: 341.000 lei fără TVA
- valoarea lucrărilor din devizul General: 5.969.134,37 lei fără TVA
- valoarea serviciilor de asistenţă tehnică: 55.000. lei fără TVA
Valoarea de 312.994,35 lei fără TVA, corespunzătoare procentului de 5,40 % de cheltuieli diverse şi neprevăzute, aferent capitolului 4, dat de către proiectant în faza SF în Devizul General, va fi decontată, doar dacă apar cheltuieli de lucrări, care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului şi care provin din clauze de variaţie şi care nu prezintă modificări substanţiale ale contractului de achiziţie publică.
Valoarea estimată nu include suma aferentă cheltuielilor intitulate "diverse şi neprevăzute" şi nu a fost luată în considerare pentru determinarea procedurii aplicabile.
Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică a fost stabilită conform devizului general din SF scenariul 1.
Finanţarea se va face din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pilonul IV – Coeziunea socială şi teritorială, Componenta 10 -Fondul local, I.1.4 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – infrastructura pentru biciclete (şi alte vehicule electrice uşoare) la nivel local/metropolitan.