Pastele fainoase, obisnuita sau extra, fabricate din faina grifica superioara, apa si sare fara aditivi .
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Corpuri straine : lipsa
Infestare :...
Pastele fainoase, obisnuita sau extra, fabricate din faina grifica superioara, apa si sare fara aditivi .
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Corpuri straine : lipsa
Infestare : lipsa
Deformare : maxim 4 %
Sfaramaturi : maxim 6 %
Proprietati fizico-chimice:
- Umiditate, % max.13
- Aciditate, grade , max. 3,5 - 4
- Continut de proteina bruta raportat la substanta uscata min. 13,5%
Spaghetele fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase si sa nu aiba miros sau gust strain. Prin fierbere spaghetele trebuie sa-si mareasca volumul de minim 4 ori. Apa in care s-au fiert spaghetele poate fi slab opalescenta , dar fara sediment.
Nu se admit spaghetele mucegaite, acrite, rancede, infestate cu insecte sau atacata de rozatoare