Pastă de tomate
Aspect: masă omogenă, densă fin strecurată, fără corpuri străine (seminţe, pieliţe, frunze, peduncule, etc.), fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie, etc.).
Culoare: roşie intensă, până la roşie cărămizie, uniformă în toată masa. Se admite coloraţie mai închisă faţă de limitele dce culoare menţionate, la suprafaţa pastei de tomate ambalate în recipiente ermetice sau neermetice.
Miros şi gust: naturale,...
Pastă de tomate
Aspect: masă omogenă, densă fin strecurată, fără corpuri străine (seminţe, pieliţe, frunze, peduncule, etc.), fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie, etc.).
Culoare: roşie intensă, până la roşie cărămizie, uniformă în toată masa. Se admite coloraţie mai închisă faţă de limitele dce culoare menţionate, la suprafaţa pastei de tomate ambalate în recipiente ermetice sau neermetice.
Miros şi gust: naturale, specifice concentratelor de tomate, fără gust şi miros străin (de afumat, ars, fermentare, mucegai, etc.). Nu se admite gust amar sau acru.