Pastă de tomate:
Substanţa uscată solubilă (exclusiv adaosul de sare), % refractometrice la 20ºC, min.: 24.
Aspect: masă omogenă, densă fin strecurată, fără corpuri străine (seminţe de pieliţe, frunze, peduncule), fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie).
Culoare: roşie, intensă, până la roşie cărămizie, uniformă în toată masa. Se admite coloraţie mai închisă faţă de limitele de culoare menţionate, la suprafaţa pastei ...
Pastă de tomate:
Substanţa uscată solubilă (exclusiv adaosul de sare), % refractometrice la 20ºC, min.: 24.
Aspect: masă omogenă, densă fin strecurată, fără corpuri străine (seminţe de pieliţe, frunze, peduncule), fără semne de alterare (mucegai, fermentaţie).
Culoare: roşie, intensă, până la roşie cărămizie, uniformă în toată masa. Se admite coloraţie mai închisă faţă de limitele de culoare menţionate, la suprafaţa pastei de tomate ambalate în recipiente ermetice sau neermetice.
Miros şi gust: naturale, specifice concentratelor de tomate, fără gust şi miros străin (de afumat, ars, fermentare, mucegai). Nu se admite un gust amar sau acru.
Termenul de valabilitate: minim 18 luni de la data fabricării.