Paine la tava de forma regulata, neturtita, bine crescuta, fara rupturi si fara urme de funingine, feliata si ambalata in pungi cu perforatii pentru aerisire, marcata cu data valabilitatii; - Suprafata cojii: neteda, cu aspect lucios, nearsa, fara defecte sau lipituri, nu se admit parti fara coaja;- Culoarea cojii: trebuie sa fie rumena, aurie pana la brun-deschis;- Aspectul miezului: uniform, cu pori fini, fara goluri mai ...
Paine la tava de forma regulata, neturtita, bine crescuta, fara rupturi si fara urme de funingine, feliata si ambalata in pungi cu perforatii pentru aerisire, marcata cu data valabilitatii; - Suprafata cojii: neteda, cu aspect lucios, nearsa, fara defecte sau lipituri, nu se admit parti fara coaja;- Culoarea cojii: trebuie sa fie rumena, aurie pana la brun-deschis;- Aspectul miezului: uniform, cu pori fini, fara goluri mai mari de 2x3 cm, fara cocoloase sau urme de faina nefaramitate;- Consistenta miezului: trebuie sa fie elastica incat la o usoara apasare cu degetul sa revina la forma initiala; miezul nu trebuie sa fie lipicios si umed la pipait si sa nu se sfaramiteze;- Aroma: placuta, caracteristica painii coapte, fara miros strain (mucegai, ranced, statut);- Gustul: placut caracteristic unui produs bine copt, potrivit de sarat; nu trebuie sa fie acru sau amar, iar la mestecare sa nu produca scrasnet din cauza impuritatilor minerale;- Corpuri straine: lipsa;- Gradul de coacere: usoara la balansarea in mana in raport cu volumul ei;- Greutatea pe bucata: 400 grame. - 11600 buc.