Materia prima si materialele auxiliare folosite la fabricarea produselor trebuie sa corespunda normelor tehnice, normativelor de produse si normelor sanitare in vigoare, confirmate prin certificate de conformitate si conform reglementarilor U.E., iar cuantumul de ameliatori ai painii sa nu depaseasca limitele legale admise. Trebuie sa aiba urmatoarele proprietati organoleptice :exterior – format alungit , neaplatizat, bine ...
Materia prima si materialele auxiliare folosite la fabricarea produselor trebuie sa corespunda normelor tehnice, normativelor de produse si normelor sanitare in vigoare, confirmate prin certificate de conformitate si conform reglementarilor U.E., iar cuantumul de ameliatori ai painii sa nu depaseasca limitele legale admise. Trebuie sa aiba urmatoarele proprietati organoleptice :exterior – format alungit , neaplatizat, bine dezvoltat - coaja – rumena , lucioasa , culoare galben – aurie ,miez in sectiune : masa cu pori fini ,uniformi , bine afanat , fara aglomerari de faina , fara cocoloase, legat structurat de coaja , elastic ( dupa o usoara apasare revine imediat la starea initiala); aroma placuta , caracteristica painii bina coapte fara miros strain ( de mucegai , de ranced , de combustibil etc. ), gust placut caracteristic produsului bine copt ,fara gust acru sau amar, fara scrasnet datorat impuritatilor ;se vor prezenta certificate de garantie si calitate;Termen de valabilitate se stabileste de catre producator , dar nu poate fi mai mic de 48 ore de la data livrarii. Produsele vor fi ambalate separat si vor fi livrate in lazi din material plastic , curate si bine intretinute , proprietatea furnizorului. Painea va fi feliata, ( maxim 25g felia), ambalata individual si etichetata conform normelor in vigoare astfel incat caracteristicile calitatii si cantitatii sa nu fie atinse .Eticheta va contine toate informatiile obligatorii conf normelor legale