Aspectul exterior: format alungit neaplatizat, bine dezvoltat, suprafata cu crestaturi oblice, Culoare : coaja: rumena, lucioasa, culoarea galben auriu si bine coapta Consistenta(elasticitate) : miez in sectiune: masa cu pori fini, uniformi, bine afinat, fara aglomerari de faina, legat structurat de coaja, elastic astfel incât la stringerea in mana sa ia repede forma initiala. Aroma: placuta, caracteristica painii albe coap...
Aspectul exterior: format alungit neaplatizat, bine dezvoltat, suprafata cu crestaturi oblice, Culoare : coaja: rumena, lucioasa, culoarea galben auriu si bine coapta Consistenta(elasticitate) : miez in sectiune: masa cu pori fini, uniformi, bine afinat, fara aglomerari de faina, legat structurat de coaja, elastic astfel incât la stringerea in mana sa ia repede forma initiala. Aroma: placuta, caracteristica painii albe coapte, fara miros strain (de mucegai, de rânced, de combustibil) Gust: placut caracteristic painii albe coapte,nu se admit gusturi si mirosuri straine,de mucegai.acru ,fad, fara scrasnet datorat impuritatilor (pamant, nisip)