GELOZA SANGE (BLOOD AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Extract de carne 10 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 15 g/l Sange defibrinat de berbec 70ml/l pH = 7,4 ?0,2 2.Prezentare: Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Principiu si interpretare: . Mediul este utilizat pentru cultivarea bacteriilor saprofite si patogene. Poate fi folosit ca mediu de îmbogãtire.
Mediu AABTL, pachet x 10 placi mediu gata preparat ...
GELOZA SANGE (BLOOD AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Extract de carne 10 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 15 g/l Sange defibrinat de berbec 70ml/l pH = 7,4 ?0,2 2.Prezentare: Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Principiu si interpretare: . Mediul este utilizat pentru cultivarea bacteriilor saprofite si patogene. Poate fi folosit ca mediu de îmbogãtire.
Mediu AABTL, pachet x 10 placi mediu gata preparat 1. Compozitie: Peptona peptica din carne 15 g Extract de carne 3 g Extract de drojdie 3 g Tiosulfat de sodiu 1 g Lactoza 15 g Cristal viole 0,005 g Albastru de bromtimol 0,08g Agar-agar 12 g Apa distilata ad 1000 ml pH=7,4±0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Principiu si interpretare:
MEDIU CHAPMAN SOLID(MEDIU HIPERCLORURAT SOLID) Mannitol Salt Agar 1.Compozitie: Proteose peptone 10 g/l Beef extract 1 g/l Clorura de sodium 75 g/l D-manita 10 g/l Rosu fenol 0.025g/l Agar 12 g/l 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Principiu si interpretare:
BULION GLUCOZAT (Dextrose Broth) Compozitie: g/l Triptona 10,00 Extract de carne 3,00 Glucozã 5,00 Clorurã de sodiu 5,00 pH = 7,2 ? 0,2 Prezentare: Flacon cu 250 ml med
Agar Mac Conkey (Mac Conkey AGAR) 1.Compozitie: Peptona pancreatica 17 g Peptona peptica 3 g Lactoza 10 g Saruri biliare 1.5 g Clorura de sodiu 5 g Cristal violet 0,001 g Rosu neutru 0,03 g Agar bacteriologic 13.5 g pH = 7,1 ± 0,2 2.