FISA TEHNICA
1.Produs/Categorie de produs;OUA de gaina,in coaja,adecvate consumului uman direct sau folosite in industria alimentara, cu exceptia oualor sparte.
Ouale provin de la gaini crescute la sol(2), liber in halele de la Mintia.
2.Caracteristici generale:
a) Caracteristici organoleptice:
-Aspect: coaja si membrana normale,curate si intacte. ...
FISA TEHNICA
1.Produs/Categorie de produs;OUA de gaina,in coaja,adecvate consumului uman direct sau folosite in industria alimentara, cu exceptia oualor sparte.
Ouale provin de la gaini crescute la sol(2), liber in halele de la Mintia.
2.Caracteristici generale:
a) Caracteristici organoleptice:
-Aspect: coaja si membrana normale,curate si intacte.
-Continut:- camera de aer nu depaseste 4 mm,imobila;
- galbenusul vizibil,sub forma de umbra,fara contur precis;
- albusul clar translucid;
-Fara miros si corpuri sraine.
b) Caracteristici microbiologice:
-Salmonella:absent/25g produs.
Clasamentul oualor din categoria A in functie de greutate :
- L -greutate mai mare sau egala cu 63g si mai mica de 73 g,
Metode de ambalare si livrare:
-cofraje infoliate individual, cate 3 sau 6,
5.Conditii de depozitare:
-camere frigorifice,uscate ,fara daunatori si fara mirosuri straine.
-temperatura sub 18 grade.
6.Termen de valabilitate:28 zile de la data ouarii.
7. Mod de etichetare:
-inscriptionarea pe coaja oului,cu data durabilitatii minimale(ddm);
-data durabilitatii minimale,este data pana cand ouale isi pastraza caracteristicile organoleptice,daca sunt depozitate corespunzator.
-marcajele stampilate pe oua si aplicate pe ambalaje trebuie sa fie clar vizibile si lizibile.
8.Crit