Orezul decorticat de tip ,,S’’ se obtine prin prelucrarea orezului alimentar, dezvoltat normal, ajuns la maturitate. Proprietati organoleptice : Aspect : caracteristic boabelor de orez complet decorticate, sanatoase, boabe uniforme ca marime in acelasi ambalaj. Culoare : alba pana la alb-galbuie, se admit boabe cu dungi roscate pana la maxim 5%. Miros : caracteristic, fara miros strain (de mucegai, inchis, de rozatoare). In...
Orezul decorticat de tip ,,S’’ se obtine prin prelucrarea orezului alimentar, dezvoltat normal, ajuns la maturitate. Proprietati organoleptice : Aspect : caracteristic boabelor de orez complet decorticate, sanatoase, boabe uniforme ca marime in acelasi ambalaj. Culoare : alba pana la alb-galbuie, se admit boabe cu dungi roscate pana la maxim 5%. Miros : caracteristic, fara miros strain (de mucegai, inchis, de rozatoare). Infestare : lipsa Proprietati fizico-chimice : Umiditate : maxim 14% Sparturi : maxim 20%, din care sparturi mici maxim 2%. (Prin sparturi se inteleg fragmentele de boabe mai mici de 2/3 din marimea bobului normal si care nu trec prin sita cu ochiuri rotunde de 2 mm. Prin sparturi mici se inteleg fragmentele care trec prin sita de 2mm dar nu trec prin sita cu ochiuri rotunde de 1 mm. Impuritati : maxim 2%, din care impuritati minerale maxim 0,3% ( prin impuritati se inteleg seminte de buruieni,seminte de alte culturi, boabe nedecorticate, pulbere fainoasa, imputitati minerale, sau orice corpuri straine de natura orezului) Este inapt pentru consumul uman: orezul fermentat, mucegait, ranced, acrit, atacat de paraziti vegetali sau animali. Nu se admite prezenta insectelor in nici un stadiu de dezvoltare