Proiectul/Documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventii este documentaţia tehnico-economică prin care proiectantul, fără a se limita la datele şi informaţiile cuprinse în tema de proiectare analizează, fundamentează şi propune minimum două scenarii/opţiuni tehnico-economice diferite, recomandând, justificat şi documentat, scenariul/opţiunea tehnico-economic(ă) optim(ă) pentru realizarea obiectivului d...
Proiectul/Documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventii este documentaţia tehnico-economică prin care proiectantul, fără a se limita la datele şi informaţiile cuprinse în tema de proiectare analizează, fundamentează şi propune minimum două scenarii/opţiuni tehnico-economice diferite, recomandând, justificat şi documentat, scenariul/opţiunea tehnico-economic(ă) optim(ă) pentru realizarea obiectivului de investiţii.
Proiectantul va realiza proiectarea, pe faze, a documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţie, precum şi elaborarea altor studii de specialitate, sudiu geotehnic verificat cu cerinţa AF, studiu topo, studiu de fezabilitate, analiza cost-beneficiu, documentaţii tehnice pentru obţinere certificatului de urbanism si a avizelor necesare, DTAC, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie POE, asistenţa tehnică, obţinere de avize, acorduri, autorizaţii conform (HG nr. 907/2016)
Descrierea succintă a obiectivului de investiţii propus, din punct de vedere tehnic şi funcţional:
a) Destinaţie şi funcţiuni:
În prezent în oraşul Petrila exista un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, însă număr de 3 străzi care nu beneficiază de reţea de alimentare cu apă potabilă.
Având în vedere planul accelerat de conformare cu directivele europene se propune elaborarea unui proiect pentru Extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă în oraşul Petrila, jud. Hunedoara
Obiectivul este asigurarea sustenabilă a apei pentru un viitor sigur al populaţiei, mediului şi economiei. În special, se vizează creşterea gradului de acces al populaţiei, la un serviciu public de apă conform cu cerinţele legislaţiei Uniunii Europene şi asigurarea accesului tuturor categoriilor sociale la acest serviciu.
Scopul lucrării îl constituie extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în oraşul Petrila, jud. Hunedoara.
b) Caracteristici, parametri si date tehnice specifice, preconizate:
Date tehnice:
Se propune si se preconizeaza urmatoarele interventii ale proiectului de investitie:
Realizarea investiţiei privind "Extindere sistem de alimentare cu apă potabilă în oraşul Petrila, jud. Hunedoara" are ca obiectiv principal extinderea cu aproximativ 3,2 km reţea de alimentare cu apă potabilă cu realizarea de peste 70 branşamente noi la apă, montarea unui grup de pompare a apei şi alimentarea a circa 80 de branşamente existente de pe noua reţea, conform planurilor anexate, în vederea asigurării premiselor de dezvoltare economică si socială durabilă si creşterii standardelor de calitate a vieţii pentru comunitatea locală.
Activităţile propuse prin proiecte vor cuprinde investiţiile necesare privind extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în oraşul Petrila, jud. Hunedoara.
Extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă:
Reţeaua de alimentare cu apă, dimensionată conform NP133-2013 si SR 1343/1-2006, se va realiza din conducte din polietilena de înaltă densitate PE100 RC.
Se propune extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă conf tabelului de mai jos:
Nr. crt. Denumire stradă lungime retea [m] nr. imobile OBS
1 Str Rascoala (reţea existentă) - 38 preluare consumatori de pe reţeaua existenta
2 Str Rascoala 960 10
3 Str Tirici 1190 30
4 Str. Cimpa 1125 30 1 Staţie de pompe
5 Str. Valea Cimpei (reţea existentă) - 43 preluare consumatori de pe reţeaua existenta
Total 3.275 151
Pe reţeaua de distribuţie vor fi dispuse cămine de vane dotate cu armături de secţionare, golire sau aerisire, precum şi hidranţi de incendiu, conform P118-2013.
Conductele de branşament vor fi executate din tuburi de polietilenă de înaltă densitate, cu diametre adaptate pentru fiecare consumator în parte (gospodarii, agent economic, etc). Fiecare branşament va fi terminat cu un cămin de apometru compact montat la limita de proprietate, din material PEID, complet echipat şi va fi prevăzut cu robinet de concesie. Pentru evitarea conditiilor de suprapresiune la consumatorii amplasati in imediata vecinatate a statiei de pompe se vor prevedea dupa caz regulatoare de presiune.
Pentru alimentarea cu apă potabilă pentru str. Cimpa, Valea Cimpe, str. Răscoala şi Tirici, se va amplasa o staţie de pompe pentru ridicarea presiunii de apă, complet automatizată şi integrată în sistemul SCADA al operatorului regional S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani. Se va realiza de asemenea branşamentul electric aferent staţiei de pompare. Din reţeaua nou realizată se va racorda şi reţeaua existentă de pe strada Rascoala care este alimentată in momentul de faţă din captarea Răscoala (care nu asigură cerinţa necesară de apă pe toată perioada anului) şi respectiv reţeaua existentă de pe str. Valea Cimpei (pentru care nu se asigura în momentul de faţă paramentrii de presiune corespunzători). Pentru asigurarea continuităţii alimentării cu apă potabilă staţia de pompe va fi alimentată şi de un grup electrogen dotat cu sistem automat de cuplare, care va asigura alimentarea cu energie electrică în cazul în care aceasta se întrerupe.
Proiectantul este obligat sa faca investigatii suplimentare pentru determinarea situatiei reale din teren, recomandandu-se vizitarea amplasamentului de catre proiectant inainte de intocmirea ofertei.