Se intenţionează implementarea proiectului de investiţii "REABILITARE ŞI MODERNIZARE SISTEM TERMOENERGETIC LA PAVILION ADMINISTRATIV DIN CADRUL S.P.F. BECHET" care presupune realizarea unor lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirii (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat etc.) prin care se u...
Se intenţionează implementarea proiectului de investiţii "REABILITARE ŞI MODERNIZARE SISTEM TERMOENERGETIC LA PAVILION ADMINISTRATIV DIN CADRUL S.P.F. BECHET" care presupune realizarea unor lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirii (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat etc.) prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice ale acesteia.
Investiţia trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Ghidul Solicitantului pentru AXA PRIORITARĂ 3, PRIORITATEA DE INVESTITII 3.l Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor Operaţiunea B - clădiri publice, prioritatea de investiţii 3.1 B - Clădiri publice, APEL de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării din cadrul Programului Operaţional Regional – 2014 – 2020.
Obiectul contractului îl constituie proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare termo-energetică a pavilionului administrativ de la sediul S.P.F. Bechet în baza Documentatiei pentru Autorizarea Lucrarilor de Interventie existente şi în conformitate cu cerinţele Caietului de sarcini.
Proiectul îşi propune reducerea consumului anual de energie primara precum şi scăderea cantităţii de gaze cu efect de seră pentru imobilul pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalaţiilor aferente clădirii şi utilizarea surselor de energie regenerabilă.
A. Serviciile de proiectare vor cuprinde:
Documentaţia de proiectare la fazele: DTAC, DTOE, PTh (Rezistenţă, Arhitectură, Instalaţii termice, Instalaţii Sanitare, Instalaţii Electrice) şi DDE;
Proiectul termomecanic necesar pentru autorizarea utilajelor – dacă este cazul;
Scenariu de securitate la incendiu;
Actualizarea Devizului General realizat /prezentat la faza de recepţie la terminarea lucrărilor;
Documentaţiile pentru obţinerea / prelungirea avizelor, acordurilor, autorizaţiilor şi studiile necesare pentru derularea investiţiei la faza PT (avize de amplasament, autorizaţii de construire şi desfiinţare, autorizări ISCIR şi puneri în funcţiune, planuri urbanistice, etc.)
ATENŢIE – se vor lua în calcul şi eventualele studii de soluţie, proiecte de devieri de instalaţii, cercetări arheologice, etc. sau orice alte documentaţii sunt solicitate de autorităţile care eliberează avizele;
Asistenţă tehnică necondiţionată pe toată perioada de derulare a investiţiei din partea proiectantului;
Certificat de Audit Energetic;
Documentaţiile necesare pentru realizarea branşamentelor la utilităţi (daca este cazul) – proiecte tehnice, studii de soluţie, avize, autorizaţii de construire.
B. Execuţia lucrărilor va cuprinde :
Punerea în operă a soluţiilor tehnice din documentaţia de proiectare;
Racordarea la utilităţi (daca este cazul) – realizarea branşamentelor în funcţie de consumurile rezultate în urma proiectării;
Furnizare şi montare / punere în funcţiune de dotări, utilaje şi echipamente;
Pregătirea personalului beneficiarului în vederea utilizării echipamentelor furnizate în cadrul contractului.
C. Documentaţii întocmite după finalizarea execuţiei
Actualizarea Cărţii Funciare la finalul investiţiei (dacă este cazul);
Plan cu traseul utilităţilor în incinta imobilului;
Documentaţie pentru urmărirea comportării în timp a construcţiilor;
Certificate de performanţă energetică a clădirilor;
Pregătirea personalului beneficiarului în vederea utilizării echipamentelor furnizate în cadrul contractului;
Autorizări ISCIR, puneri în funcţiune, calibrări, verificări metrologice ale utilajelor aferente investiţiei care impun această avizare, etc. (după caz).
În situaţia în care consideră că este necesar, operatorii economici/reprezentanţii autorităţii contractante pot solicita o întâlnire/vizită la faţa locului în vederea purtării unor discuţii asupra propunerilor înaintate, precum şi orice alte propuneri referitoare la procedura de achiziţie care face obiectul consultării. În situaţia în care se solicită o întâlnire la sediul I.T.P.F. Giurgiu/sediul S.P.F. Bechet, reprezentanţii operatorilor economici au obligaţia de a prezenta dovada deţinerii certificatului digital al Uniunii Europene pentru COVID-19, în vederea permiterii accesului în sediul instituţiei.
Se vor pune la dispoziţia operatorilor economici interesaţi soluţiile tehnice cuprinse în Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, inclusiv pentru instalaţiile funcţionale, reţelele de utilităţi din incintă, utilajele şi echipamentele necesare.