Autoritatea Contractantă intenţionează să achiziţioneze serviciile publice prin încheierea unui acord-cadru cu o durată de 2 ani (24 luni), cu contracte subsecvente încheiate pe 1 an (12 luni), pe 7 loturi pentru următoarele categorii de animale:
- Lot nr. 1 – animale din fauna sălbatică – talie mică (vulpi, iepuri, altele asemenea);
- Lot nr. 2 – animale din fauna sălbatică – talie mare (căprioare, porci mistreţi, altele...
Autoritatea Contractantă intenţionează să achiziţioneze serviciile publice prin încheierea unui acord-cadru cu o durată de 2 ani (24 luni), cu contracte subsecvente încheiate pe 1 an (12 luni), pe 7 loturi pentru următoarele categorii de animale:
- Lot nr. 1 – animale din fauna sălbatică – talie mică (vulpi, iepuri, altele asemenea);
- Lot nr. 2 – animale din fauna sălbatică – talie mare (căprioare, porci mistreţi, altele asemenea);
- Lot nr. 3 – păsări din fauna sălbatică;
- Lot nr. 4 – animale domestice – talie mică (câini, pisici, altele asemenea);
- Lot nr. 5 – animale domestice – talie medie (porcine, caprine, suine, altele asemenea)
- Lot nr. 6 – animale domestice – talie mare (bovine, cabaline, altele asemenea);
- Lot nr. 7 – păsări domestice.
În conformitate cu prevederile art. 24ˆ3 din Legea nr. 205/26.05.2004 privind protecţia animalelor, modificată prin O.U.G. nr. 175/14.10.2020 pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, Consiliul Judeţean Constanţa are obligaţia:
- alin (1) "de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost;
- alin (2) serviciile publice prevăzute la alin. (1) se asigură prin una sau mai multe dintre următoarele modalităţi:
a) organizarea şi funcţionarea unor adăposturi proprii, înregistrate sanitar-veterinar în condiţii stabilite prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor;
b) încheierea unor contracte cu grădini zoologice, acvarii publice şi centre de reabilitare şi/sau îngrijire pentru animalele din fauna sălbatică, inclusiv cele deţinute de organizaţii neguvernamentale de protecţie a animalelor;
c) încheierea unor contracte cu adăposturi pentru câini fără stăpân sau a altor adăposturi pentru animale domestice, inclusiv cele deţinute de organizaţii neguvernamentale de protecţie a animalelor.
- alin (3) serviciile publice prevăzute la alin (1) constau în capturarea/preluarea/ridicarea, asistenţa veterinară de urgenţă, inclusiv intervenţia chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea şi controlul bolilor animalelor, conform legislaţiei sanitar-veterinare".
Conform legislaţiei în domeniu, prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situaţii:
a) animal care a fost rănit sau schingiuit, abuzat;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul (orice animal sălbatic captiv este un animal în pericol);
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.
Precizăm faptul că prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022 a fost aprobat Regulamentul Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost.
Conform legislaţiei în vigoare şi a Regulamentului aprobat, serviciile privind activitatea de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost ce urmează a fi prestate de către o unitate legal autorizată, sunt următoarele:
• capturarea/preluarea/ridicarea animalului aflat în pericol, după caz;
• asistenţa veterinară de urgenţă, inclusiv intervenţia chirurgicală, la nevoie (inclusiv sterilizarea şi tratamentul, după caz);
• transportul animalului capturat/preluat/ridicat la adăpost;
• deparazitarea, vaccinarea şi controlul bolilor identificate, dacă este cazul, conform legislaţiei sanitar-veterinare;
• cazarea (inclusiv carantinarea şi implantarea unui microcip/crotaliu/dispozitiv, după caz);
• hrănirea animalului pe perioada adăpostirii acestuia;
• alte activităţi conform legislaţiei aplicabile în domeniu (după caz).
Realizarea activităţii de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost va lua în considerare toate aspectele tehnice prevăzute de legislaţie, precum şi de Regulamentul aprobat prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022.
Autoritatea Contractantă intenţionează să achiziţioneze servicii publice care nu sunt general disponibile pe piaţă sau achiziţionate în mod frecvent de instituţie.
Cantităţi minime şi maxime estimate pe toată durata Acordului-cadru (realizate în baza numărului de sesizări/ reclamaţii/ ordine de plasare transmise de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa – Biroul Protecţia Animalelor/ Direcţia Sanară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa) se regăsesc în referatul privind consultarea pieţei anexat prezentului anunţ de consultare.