Culegerea datelor: Sondajul de opinie va fi implementat in luna mai 2018 si va avea ca termen de livrare începutul lunii iunie 2018.
Metoda: intervievare telefonica CATI - metoda aceasta are o reprezentare mai buna a respondenţilor şi un cost mai scăzut, decât metoda interviului la domiciliu.
Eşantion: eşantion naţional la nivel rural si urban de 1010 - 1100 de persoane si cu o marjă de eroare nu mai mare de +/- 3...
Culegerea datelor: Sondajul de opinie va fi implementat in luna mai 2018 si va avea ca termen de livrare începutul lunii iunie 2018.
Metoda: intervievare telefonica CATI - metoda aceasta are o reprezentare mai buna a respondenţilor şi un cost mai scăzut, decât metoda interviului la domiciliu.
Eşantion: eşantion naţional la nivel rural si urban de 1010 - 1100 de persoane si cu o marjă de eroare nu mai mare de +/- 3%, pe un public de 18+ ani distribuiţi pe toată suprafaţa geografică a ţării.
Indicatorii sondajului de opinie trebuie să aibă ca obiectiv:
1. Evaluarea nivelului de informaţii pe care populaţia îl deţine despre SNCRR
a. Determinarea notorietăţii CRR şi a altor organizaţii umanitare în rândul populaţiei (analiza diferenţiată a notorietăţii pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
b. Măsurarea gradului de favorabilitate al populaţiei faţă de CRR si faţă de alte organizaţii umanitare (analiza diferenţiată a favorabilităţii pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
2. Evaluarea nivelului de cunoştinţe despre CRR şi activităţile desfăşurate de CRR
a. Daca se cunoaşte ce face şi cu ce se ocupă CRR
b. Daca au auzit despre proiectele actuale CRR (Banca de Alimente, Centrul EGAL, Mese calde, Puncte de prim ajutor in zone izolate, Aplicaţia de prim ajutor, Sanitarii Pricepuţi etc)
c. Daca se cunosc activităţile specifice SNCRR (intervenţia in situaţii de urgenta, prim ajutor, social, drept umanitar, căutări persoane, reintregire familiala, educaţie pentru sănătate, donare de sânge, servicii de ingrijire la domiciliu, serviciul de ambulanta)
d. Care este sursa de informare / Cum au auzit despre CRR si activităţile ei (tv, presa scrisa, radio, facebook, campanii CRR, prieteni sau rude, angajaţii CRR)
3. Estimarea potenţialului de donare existent în favoarea SNCRR
a. Incidenţa comportamentului de donare
c. Profilul donatorului in general (pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
d. Profilul donatorului de Cruce Roşie
b. Tipuri de donaţii (bani, produse, servicii)
c. Frecvenţa şi mărimea donaţiei
d. Modalităţile de donare (on line, sms, sms lunar, direct debit)
e. Motivaţia non-donarii la CRR
4. Estimarea disponibilităţii de participare la acţiunile SNCRR
a. Dorinţa de implicare în activităţile CRR (analiza diferenţiată a disponibilităţii de participare pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
5. Prezentarea percepţiei proiectului Banca de Alimente
a. Determinarea notorietăţii proiectului Banca de Alimente (analiza diferenţiată a notorietăţii pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
b. Măsurarea gradului de favorabilitate al populaţiei faţă de proiect (analiza diferenţiată a favorabilităţii pe vârstă, nivelul de educaţie, venituri şi arie geografică)
c. Dorinţa de implicare în activităţile proiectului
d. Estimarea potenţialului de donare existent în favoarea proiectului
e. Care este sursa de informare / Cum au auzit despre proiect (tv, presa scrisa, radio, facebook, campanii in magazine, prieteni sau rude, angajaţii CRR)